Bu kez bu lezzetli ve doyurucu yemeği evde yapmak için kolları sıvadık. Hamuru ustalıkla yoğurduk ve karşınızda en sade ve en güzel haliyle gerçek ev yapımı lahmacun tarifi! Bu tarifle hafta sonu sıcacık sofranıza geleneksel bir dokunuş katabilirsiniz. Detaylar haberimizde...
ÇITIR ÇITIR OLUYOR. EVDE KEBAPÇI USULÜ LAHMACUN NASIL YAPILIR? LAHMACUNUN PÜF NOKTASI
Evde çıtır kebap usulü lahmacun yapmanın sırrı ortaya çıktı. İşte lezzetli lahmacun tarifleri ve püf noktaları.
Kebap usulü lahmacun tarifimiz ile evinizde kolaylıkla lezzetli lahmacun hazırlayabilirsiniz.
Evde lahmacun usulü kebap yapmanın püf noktalarını içeren leziz bir tarifimiz var! İşte leziz lahmacun yapımının detayları...
LAHMACUNUN HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
2 su bardağı tam buğday unu
3 su bardağı normal un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kadar ılık su
EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ MALZEMELERİ:
350 gram kıyma
2 tane orta büyüklükte domates
2 tane orta büyüklükte soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Mayısdanoz
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber
EV YAPIMI LAHMACUN HAMURU HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabına şekeri ve tuzu koyup, hazır mayayı ekleyip bir iki dakika bekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar tam buğday ve beyaz unu ekleyin. Hamur kıvama gelince sarın. Hamur hazır olduğunda avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp bir kenara koyun.
EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ HAZIRLANIŞI:
Soğanı parçalara ayırın ve mutfak robotuna koyun.
Domatesleri soyun ve mutfak robotuna koyun.
Bu karışımı robottan alıp bir kâseye dökün.
Mayısdanozu kıyıp kâseye ekleyin. Kâseye domates salçası ve biber ekleyin. Son olarak baharatları da kâseye ekleyip iyice karıştırın.
Düz bir zemine biraz un serpip, merdane yardımıyla hamuru açın. Hazırladığınız lahmacun dolgusunu hamurun içinde bir köşeye yavaşça yayın.
Fırınınızı önceden 230 dereceye ısıtın. Lahmacununuzu yağlı kâğıt üzerine yerleştirin ve fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
Yaklaşık 10 dakika sonra lahmacununuz hazır. Lahmacununuz hazır olunca kalan lahmacunu fırına atın. Afiyet olsun.