DOLAR
42,81 -0,04%
EURO
50,4 -0,46%
ALTIN
6.074,15 -1,7%
BITCOIN
3.838.406,24 -1,59%

Kazdağları Milli Parkı'ndaki Yangın Kontrol Altına Alındı

Edremit'te çıkan orman yangını söndürüldü, soğutma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 19:42
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 19:42

Kazdağları Milli Parkı'ndaki Yangın Kontrol Altına Alındı

Kazdağları'ndaki Orman Yangını Sonrası Son Durum

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan Kazdağları Milli Parkı sınırları içinde meydana gelen orman yangını, tüm müdahale ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı.

Yangının Çıkış Nedeni Henüz Bilinmiyor

Kızılkeçili Mahallesi’nde, belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, ağaçlık alanı tehdit etti. Durumun fark edilmesi üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli ekipler hızlıca bölgeye sevk edildi.

Hava ve Karadan Etkili Mücadele

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı toplamda 6 uçak ve 4 helikopter ile hava destekli mücadele gerçekleştirildi. Ayrıca, çok sayıdaki araç ve personel ile karadan da yangın söndürücü ekiplerin müdahalesi yapıldı. Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait iş makineleri de bölgeye yönlendirildi.

Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının söndürülmesi için yapılan müdahale tam 5 saat sürdü. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde, soğutma çalışmaları hala sürmekte. Edremit ve çevresinin doğal güzelliklerini korumak için ekipler canla başla çalışmaya devam ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı