Kazakistan'da 'Türk Mutfağı Haftası'
Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliği, Osmanlı ve Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinin tanıtımı için önemli bir gala yemeği ile kutlandı.
Türkiye Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl 'Lezzetlerin Seyahati: Anadolu'dan Büyük Bozkıra' teması ile düzenlendi. Kazakistan Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Akan Rahmetullin, üst düzey Kazak yetkilileri, Türk iş adamları ve uluslararası kuruluşların yöneticileri gibi 100’e yakın davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Gala Yemeği Detayları
Gala yemeği, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu ve eşi Ahu Kapucu'nun ev sahipliğinde, ünlü bir restoranda yapıldı. Türk Hava Yolları, Alarko ve Ülker gibi Türk şirketlerinin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, Michelin ödüllü şef Necati Yılmaz'ın hazırladığı özel menü büyük beğeni topladı. Yılmaz, Osmanlı saray mutfağının en sevilen yemekleri ve Anadolu'nun klasik lezzetlerini misafirlere sundu.
Etkinlikte, ayrıca nar çiçeği şerbeti gibi geleneksel içecekler de ikram edildi. Şef Yılmaz, Osmanlı mutfağını Kazakistan'da tanıtmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Türk mutfağının zengin ve çeşitli yapısının yanı sıra, iki kardeş ülke arasındaki bağları pekiştirdiğini vurguladı.
Çevreye Duyarlılık Vurgusu
Büyükelçi Kapucu, etkinliğin sadece Türk yemeklerini tanıtma amacı taşımadığını, aynı zamanda Türk mutfağının çevreye duyarlı bir anlayışla sıfır atık felsefesine bağlı olduğunu belirtti. Bu yönüyle, etkinliğin hem cultural bir tanıtım hem de çevreye duyarlılığın bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.
Kazakistan’ın başkenti Astana’da “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen gala yemeğinde Osmanlı ve Anadolu mutfağının geleneksel lezzetleri tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle dördüncü kez gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası”, Kazakistan’da “Lezzetlerin seyahati: Anadolu’dan Büyük Bozkıra” temasıyla düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.
Kazakistan’ın başkenti Astana’da “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen gala yemeğinde Osmanlı ve Anadolu mutfağının geleneksel lezzetleri tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle dördüncü kez gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası”, Kazakistan’da “Lezzetlerin seyahati: Anadolu’dan Büyük Bozkıra” temasıyla düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.