Kayseri dört gün sürecek gastronomi şölenine hazırlanıyor

22-25 Ekim 2026'da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yapılacak 4. Kayseri Gastronomi Günleri, atölye ve coğrafi işaretli lezzetleri tanıtacak.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 13:16
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 13:16

Kayseri dört gün sürecek gastronomi şölenine hazırlanıyor

4. Kayseri Gastronomi Günleri kapılarını 22 Ekim'de açıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, 22-25 Ekim 2026 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde gerçekleştirilecek. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç etkinliği Kayseri’nin kadim mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma amacıyla düzenlediklerini belirterek tüm lezzet tutkunlarını davet etti.

etkinlikte neler olacak:

Dört gün sürecek organizasyon, Kayseri’nin coğrafi işaretli ürünleri ve geleneksel lezzetlerini ön plana çıkaracak. Türkiye’nin önde gelen şeflerinin katılacağı söyleşiler, uygulamalı atölye çalışmaları ve özel yemek sunumları ziyaretçilere farklı deneyimler sunacak. Gün boyunca düzenlenecek programlarda hem yerel üreticilerle buluşma hem de gastronomi profesyonellerinin bilgi ve deneyim paylaşımları yer alacak. Etkinlik, şehrin mutfak mirasını hem tanıtmayı hem de ticarileştirme ve sürdürülebilirlik boyutlarında desteklemeyi hedefliyor.

kültürel mirasın korunması ve tanıtımı:

Kayseri’nin gastronomi alanındaki tanıtım çalışmaları, şehirde yürütülen uzun vadeli projelerle destekleniyor. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yenilikçi Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri; Mutfak Sanatları Merkezi, Mülhem Kayseri Mutfağı ve Mutfak Sanatları Merkezi Organizasyon ve Kahvaltı Evi gibi projelerle mutfak kültürünü modern ve nitelikli konseptlerle buluşturuyor. Bu girişimler, yöresel ürünlerin ve geleneksel tariflerin korunması, genç kuşaklara aktarılması ve sürdürülebilir bir tanıtım stratejisinin geliştirilmesi bakımından önem taşıyor.

Kayseri Gastronomi Günleri, kentin zengin mutfak geçmişini görünür kılarken yerel üreticilere ve gastronomi profesyonellerine yeni iş birlikleri ve tanıtım olanakları da sunacak. Kayserililerin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçiler de etkinlik kapsamında hem tadım hem de kültürel programlara katılabilecek. Belediye yetkilileri, etkinliğin Kayseri’nin gastronomi kimliğini güçlendirme ve şehrin ulusal-uluslararası tanınırlığını artırma amacını taşıdığını vurguluyor.

Organizasyonun ayrıntılı programı ve katılımcı listesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlik tarihine doğru ilan edilecek. Bu dört günlük gastronomi buluşması, Kayseri’yi bir lezzet merkezi olarak öne çıkarmayı amaçlayan kapsamlı bir tanıtım ayağı olarak öne çıkıyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK KAYSERİ GASTRONOMİ...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ, 22-25 EKİM 2026 TARİHLERİ ARASINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK. BAŞKAN DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’NİN KADİM MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANITMAYI AMAÇLAYAN GASTRONOMİ BULUŞMASINA TÜM LEZZET TUTKUNLARINI DAVET ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.