Kayseri'de 6'ncı kuyuda sıcak suya ulaşılması müjdesi
Valilik koordinasyonu ve yerel ortaklık ile ilerleyen proje istihdam hedefli
Vali Gökmen Çiçek yaptığı açıklamada, Kayseri OTB'den gelen müjdeli haberi paylaştı. Çalışmaların Valiliğimizin koordinasyonunda yürütüldüğünü ve proje yönetiminin Kayseri Ticaret Borsası tarafından sağlandığını belirtti.
Vali Çiçek, 'Valiliğimizin koordinasyonunda, Kayseri Ticaret Borsası tarafından yürütülen çalışmalar meyvesini vermeye devam ediyor. Kayseri OTB’den tarımımız adına bir güzel haber daha aldık. Daha önce tamamlanan kuyuların ardından, 6’ncı kuyuda gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sonucunda sıcak suya ulaşıldı. Bu büyük yatırım tamamlandığında toplam bin 500 kişiye istihdam sağlanacak, bu istihdamın yüzde 70’inin kadınlardan oluşacak olması ise projeye ayrı bir anlam ve değer katacak' ifadelerini kullandı.
Projede sıcak suya ulaşılması, tarımsal üretim ve seracılık faaliyetleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yerel proje ortaklığı ve valilik koordinasyonuyla yürütülen çalışmanın, bölgesel istihdamı artırma ve kadın istihdamını destekleme hedeflerine katkı sağlaması bekleniyor.
Kayseri için önem taşıyan bu gelişme, hem tarım sektöründe sürdürülebilir üretim imkanlarını genişletme hem de istihdam yaratma açısından takip edilecek bir adım olarak öne çıkıyor.
KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK; OTB'DEN BİR GÜZEL HABER DAHA ALDIKLARINI VE AÇILAN KUYULARDAKİ SONDAJ ÇALIŞMALARINDAN SICAK SUYA ULAŞILDIĞINI AÇIKLADI.