Kayseri Büyükşehir'den Doğal Üretim Bahçesi Kullanıcılarına Organik Tarım Eğitimi

Kayseri Büyükşehir, 13-16 Ocak tarihlerinde düzenlenen organik tarım eğitimleriyle Doğal Üretim Bahçesi kullanıcılarını belirleyip uygulamalı destek sağlayacak.

Yayın Tarihi: 14.01.2026 13:41
Güncelleme Tarihi: 14.01.2026 13:41

Kayseri Büyükşehir'den Doğal Üretim Bahçesi Kullanıcılarına Organik Tarım Eğitimi

Kayseri Büyükşehir'den Doğal Üretim Bahçesi Kullanıcılarına Organik Tarım Eğitimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, organik tarım uygulamalarını yaygınlaştırma amaçlı çalışmalarına eğitim desteği ekledi. 13-16 Ocak tarihleri arasında Kadir Has Kongre Merkezi'nde başlayan eğitim programında, Doğal Üretim Bahçesi’ni kullanacaklara yönelik uzmanlar tarafından temel eğitimler verilmesine başlandı.

Organik Tarım Temel Eğitim Programı

Programda eğitim verenler arasında Kayseri Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğretim üyeleri yer aldı. Eğitimlerin amacı, katılımcılara organik tarım konusunda kapsamlı bilgi vermek ve uygulamaya yönelik olarak Doğal Üretim Bahçesi kullanıcılarını belirlemek olarak planlandı. Programa katılan kursiyerlere katılım belgesi verilecek.

Yetkililerin açıklamaları ve katılımcılar

Kayseri Büyükşehir yetkilileri programda organik tarımın sağlık, ticari ve hobi boyutlarına dikkat çekti. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda destek ve teşvik sunduğunu belirtti ve 2017'de Cırgalan'da inşa edilen tesisin önemine vurgu yapıldı.

Programa katılan isimler arasında Enver Şamil Taşcı (Park ve Bahçeler Daire Başkanı), Hilal Aybak (Park Bahçeler İdari İşler Şube Müdürü ve Hobi Bahçeleri Şube Müdür Vekili), Mustafa Acıkan (Yeşil Alanlar Proje ve Uygulama Şube Müdürü), Abdurrahman Özcan (Hobi Bahçeleri Bakım Şefi, Ziraat Mühendisi), akademisyenler ve çok sayıda tarımsal üretici yer aldı. Program sırasında Hilal Aybak, eğitim veren Prof. Dr. Sancar Bulut'a plaket takdim etti.

Doğal Üretim Bahçeleri ve tahsis planı

Doğal Üretim Bahçesi alanında toplam 54 adet bahçe bulunuyor. Bu alanların dağılımı şöyle: 19 adet 660 metrekare, 16 adet 475 metrekare ve 19 adet 330 metrekarelik parseller.

Bunlardan 4 adedi, Kayseri içinde yetiştirilebilecek ürünler üzerine çalışma yapmak ve organik üreticilere teknik destek sağlamak amacıyla Büyükşehir tarafından kullanılıyor. Ayrıca 1 adet bahçe LÖSEV Vakfı'na tahsis edilerek lösemili çocukların toprakla buluşması ve organik ürünlere erişimine katkı sağlanması hedefleniyor. 660 metrekarelik parseller ise organik tarım ürün sertifikasına sahip üreticilere ayrılacak.

Tahsis ölçütleri ve öncelikler

Program kapsamında 475 metrekare ve 330 metrekarelik bahçelerin tahsisi, eğitimin sonunda yapılacak sınav sonuçlarına göre başarı sıralaması esas alınarak gerçekleştirilecek. Puanların eşit olması halinde öncelik, ÇKS belgesinde sebze üretimi yaptığı görülen katılımcılara verilecek; eşitliğin devam etmesi halinde ise kura çekimi ile bahçe kullanıcıları belirlenecek.

Ayrıca 2 adet 330 metrekarelik bahçe, üniversitelerin Organik Tarım Bölümü mezunlarına pratik imkanı sağlamak üzere, alınan sınav notlarına göre tahsis edilecek.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAYGINLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILAN ORGANİK TARIM VE ÜRETİM...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAYGINLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILAN ORGANİK TARIM VE ÜRETİM UYGULAMALARINA DESTEKLER SÜRÜYOR. BU KAPSAMDA ORGANİK TARIM KONUSUNDA, DOĞAL ÜRETİM BAHÇESİ’Nİ KULLANACAKLARA YÖNELİK UZMANLAR TARAFINDAN EĞİTİMLERE BAŞLANDI.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAYGINLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILAN ORGANİK TARIM VE ÜRETİM...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.