DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.665,21 -0,15%

Kayseri Büyükşehir’den çocuklara pasta atölyesi: 'Minik Şefler Mutfakta' etkinliği

Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi'nde Yerli Malı Haftası kapsamında 20 çocuğun katıldığı 'Minik Şefler Mutfakta' pasta atölyesi düzenlendi.

Yayın Tarihi: 13.12.2025 13:47
Güncelleme Tarihi: 13.12.2025 13:47

Kayseri Büyükşehir’den çocuklara pasta atölyesi: 'Minik Şefler Mutfakta' etkinliği

Kayseri Büyükşehir’den çocuklara özel pasta atölyesi: Minik Şefler Mutfakta

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik kurumu Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu, Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Minik Şefler Mutfakta başlıklı bir pasta yapımı atölyesi düzenledi. Etkinlik, çocuklara hem el becerisi kazandırmayı hem de yerli üretimin önemine dair farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Etkinlik detayları

Kaytur Mutfak Sanatları Merkezi Kayseri Mutfak Akademisi eğitmen şefi Selin Özcurt tarafından yürütülen atölyeye kayıt yaptırarak katılma hakkı kazanan 20 minik misafir katıldı. Şef Özcurt, çocuklara pasta yapımının püf noktalarını uygulamalı olarak öğretti ve katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

Etkinlik kapsamında minikler; şef kıyafetleri giyerek hamur ve süsleme tekniklerini denedi, ekip çalışması ve yaratıcılık odaklı uygulamalarla deneyimlerini pekiştirdi. Öğrencilerin yüzlerindeki heyecan ve mutluluk, atölyenin amacına ulaştığını gösterdi.

Amacı ve katılımcıların geri bildirimleri

Selin Özcurt etkinlikle ilgili olarak, "Minik şefleri bugün pastalarımızı yapmak için topladık, güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızı mutlu etmek, Yerli Malı Haftası’nın önemini vurgulamak, çocuklarımızla yapabileceğimiz etkinliklerimizin ön plana çıkması" ifadelerini kullandı.

Veliler de etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi. Kübra Duru, "Çok mutlu olduk. Etkinlik yapması, kendine dair bir şey yapması onu çok mutlu etti. Kendi emeği olması daha da sevindirdi. Beklediğimizden daha güzel geçti, tekrar olursa katılırız" dedi.

Etkinliğe sık sık katıldıklarını belirten bir diğer veli Mine, "Kütüphaneye sürekli geliyoruz. Kızımın yaptığı pastadan yemek bizlere nasip olacak. Çok eğlendik, çok heyecanlıydık, çok güzeldi. Her şey için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Gamze Biçer ise oğlunun yaptığı pastanın kendileri için özel olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi ve Şef Özcurt’a teşekkür etti ve etkinliğin çocuklara katkı sağladığını vurguladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve gönül belediyeciliği kapsamında insan odaklı projelere devam edeceklerini belirterek benzer atölyelerle çocukların sosyal yaşamına katkı sağlamayı sürdüreceklerini açıkladı.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARA ÖZEL KURULUŞU FUAT ATTAROĞLU ÇOCUK KÜTÜPHANESİ VE...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARA ÖZEL KURULUŞU FUAT ATTAROĞLU ÇOCUK KÜTÜPHANESİ VE MÜZİK OKULU’NDA YERLİ MALI HAFTASI KAPSAMINDA ‘MİNİK ŞEFLER MUTFAKTA’ PASTA YAPIMI ETKİNLİĞİ İLE MİNİKLERE UNUTULMAZ BİR HEYECAN YAŞATTI.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARA ÖZEL KURULUŞU FUAT ATTAROĞLU ÇOCUK KÜTÜPHANESİ VE...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.