Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,54 0,26%
EURO
34,94 0,38%
ALTIN
2.428,07 0,07%

Kaymakamlıklara KPSS'siz yüksek maaşlı personel alımı müjdesi geldi

Temizlik görevlisi pozisyonları için KPSS gerekmeksizin altı farklı ildeki kaymakamlıklar tarafından personel alınacağı duyuruldu. Toplamda 2.757 adet iş pozisyonu için başvuru detayları haberimizde yer alıyor.

Yayın Tarihi: 29.03.2024 09:05
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 09:05

Kaymakamlıklara KPSS'siz yüksek maaşlı personel alımı müjdesi geldi

İŞKUR’un son açıklamasına göre, Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde, altı ildeki kaymakamlıklar bünyesinde temizlik personeli ve diğer işçi pozisyonları için personel alımı gerçekleştirilecektir. İlgili alım için başvuruların altı il bazında açıldığı belirtilmiştir. Bu haberimizde anılan personel alımı için gerekli detayları ve başvuru yönergelerini sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İŞKUR tarafından yapılan tanımlamaya göre, Toplum Yararına Programlar; doğal felaketler, salgınlar ve acil durumlar gibi zorunlu hallerde kamu hizmetlerine destek olmak amacıyla, özellikle işsiz bireylerin çalışma düzeni ve disiplininden kopmalarını önlemek ve onlara geçici maddi destek sunmak için tasarlanmıştır. Bu programlar, İŞKUR’un aktif işgücü hizmetleri arasında yer almakta ve kamu kurumlarıyla ortaklaşa yürütülmektedir.

Personel alımı için başvuruda bulunacak kişilerin aşağıdaki kriterleri karşılamaları gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmaları,
  • İlgili kurumda kayıtlı bulunmaları,
  • En az 18 yaşında olmaları

PROGRAM HANGİ ŞEHİRLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK?

TYP programı altında personel alımı yapacak şehirler aşağıdaki gibidir:

  • Iğdır
  • Ordu
  • Bolu
  • Şanlıurfa
  • Kırıkkale
  • Çorum

personel alımıpersonel alımı

personel alımı

PORGRAMA NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

TYP kapsamındaki açık pozisyonlara başvurular dijital ortamda gerçekleştirilmektedir. Adayların, İŞKUR’un online platformu üzerinden başvurularını tamamlamaları beklenmektedir.

İlk olarak, İŞKUR’un elektronik şubesine erişim sağlayın. Sayfada yer alan ‘iş arayan’ bölümünden sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer İŞKUR’da bir hesabınız bulunmuyorsa, e-devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile kayıt olabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda, karşınıza çıkan ekranda yer alan yönergeleri izleyerek ilanlara ulaşabilir ve başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İlanlar bölümünde, sol tarafta bulunan başvuru numarasına tıklayarak ilgili pozisyon için başvurunuzu yapabilirsiniz.