Kastamonu Üniversitesi öğrencileri GastroAntalya'da 7 altın madalya kazandı

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, GastroAntalya'da 7 altın, 9 gümüş, 5 bronz ve 1 merit madalya elde etti.

Yayın Tarihi: 26.11.2025 16:52
Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 16:52

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri GastroAntalya'da 7 altın madalya kazandı

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri GastroAntalya'da 7 altın madalya kazandı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Daday Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Antalya'da düzenlenen 6'ncısı Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya) yarışmasından başarıyla döndü. Ekipler, yarışmada 7 altın, 9 gümüş, 5 bronz ve 1 merit madalya kazandı.

Turizm Fakültesi sonuçları

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden 12 öğrencinin katıldığı ekip, 4 altın, 6 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti. Altın madalya kazanan öğrenciler Cemile Nur Arbağ, Yusuf Emre Altuntaş, Tarık Çam ve Esra Çukurçayır oldu. Gümüş madalya kazananlar Şahin Sarpkaya, Ata Saim Doğan, Simanur Bahar, Duygu Kurtoğlu, Umut Hasan Gün ve Kübra Yegül iken, Bahadır Yiğit Öz ve Samet Akbaş bronz madalya aldı.

Daday Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı sonuçları

Daday Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programından 10 öğrencinin katıldığı ekip ise 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz ve 1 merit madalya ile döndü. Altın madalya kazananlar İbrahim Gülsoy, Mehmet Büyükbayram ve Gamze Çelik; gümüş madalyalar Deniz Seçilir, Zeynep Tiryaki ve Hayrünnisa Kalay; bronz madalyalar Edanur Akkaş, Esmanur Altaş ve Şevval Elver oldu. Yusuf Engin Erkul ise Merit madalya kazandı.

Rektörün değerlendirmesi

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen başarıdan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Üniversitemizi ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı, yalnızca bireysel çabanın değil; aynı zamanda akademik birikimin, disiplinli çalışmanın ve özverili bir eğitimin bir sonucudur. Öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan değerli danışman hocalarımıza ve emek veren tüm akademik personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Değerlendirme

Bu başarı, her iki programın uygulamalı eğitim kapasitesini ve yarışmalara hazırlık süreçlerindeki disiplinli çalışmayı gösteriyor. Kazanılan madalyalar, öğrencilerin pratik becerilerinin yanı sıra akademik destek ve rehberliğin etkinliğini de ortaya koyuyor.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İLE DADAY MESLEK...

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İLE DADAY MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ, ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN GASTRONOMİ VE MUTFAK YILDIZLARI BULUŞMASI'NDAN 7 ALTIN MADALYAYLA DÖNDÜ.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İLE DADAY MESLEK...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.