Kastamonu'da ilk kez gerçekleştirilen katarakt ve kombine göz kornea nakli ameliyatının başarıyla tamamlandığı bildirildi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bir hastaya, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Firdevs Örnek önderliğinde, Dr. Öğretim Üyesi Barış Kömür tarafından yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, yaklaşık 25 yıl önce iş kazası geçiren hastanın sol gözünde ağır görme kaybının bulunduğu ifade edildi. “Enfeksiyonlara bağlı delinmekte olan kornea ve kornea üzerine yürümüş kataraktı olan hastaya Kastamonu'da kombine katarakt, göz içi lens implantasyonu, etin alınması ve kornea nakli ameliyatı yapıldı,” denildi. Açıklamada ayrıca, bu ameliyatın ildeki ilk katarakt ile birlikte yapılan kombine kornea nakli operasyonu olduğu vurgulandı.
Ameliyat sonrası hastanın tekrar görmeye başladığı aktarıldı. Dr. Barış Kömür, yapılan ameliyatla ilgili olarak organ bağışı yapan bir kişiden alınan korneanın hastaya başarılı bir şekilde nakledildiğini kaydetti. Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok ise Kastamonu'da ilk olma özelliğini taşıyan operasyon nedeniyle Örnek ve Kömür’e teşekkür etti.
Kastamonu'da ilk kez gerçekleştirilen katarakt ile kombine göz kornea nakli ameliyatının başarıyla tamamlandığı bildirildi.