Kastamonu'da hükümlülerin el emeği ürünleri Ceza İnfaz Personeli Günü'nde sergilendi

Kastamonu E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi hükümlülerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünler, Ceza İnfaz Personeli Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sergide gösterildi.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 13:54
Güncelleme Tarihi: 05.06.2026 14:01

Kastamonu'da hükümlülerin el emeği ürünleri Ceza İnfaz Personeli Günü'nde sergilendi

Kastamonu'da hükümlülerin el emeği ürünleri Ceza İnfaz Personeli Günü'nde sergilendi

Sergi ve tören

Kastamonu E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki hükümlü kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünler, Ceza İnfaz Personeli Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda açılan bir sergide beğeniye sunuldu.

Tören, ilk olarak Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören kapsamında, Kastamonu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Seher Aktaşgil günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Aktaşgil konuşmasında, Adalet Bakanlığı tarafından ceza infaz kurumları ile denetimle serbestlik birimlerinde görev yapan personelin emek ve fedakarlıklarını görünür kılma amacıyla 6 Haziran'ın Ceza İnfaz Personeli Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı. Aktaşgil, kurumların adalet sistemindeki rolüne vurgu yaparak misyonun yalnızca cezaların infazı olmadığını, aynı zamanda hükümlülerin topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinin de hedeflendiğini belirtti.

Ziyaretler ve elektronik kelepçe tanıtımı

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezerek hükümlü ve tutukluların yaptığı ürünleri inceledi. Ziyaret sırasında ayrıca yeni nesil elektronik kelepçenin tanıtımı yapıldı.

Tanıtımda, Türkiye genelinde 3 bin elektronik kelepçenin aynı anda Adalet Bakanlığınca takip edildiği ve Kastamonu'da şu anda 21 elektronik kelepçenin kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

KASTAMONU E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZAEVİNDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU BULUNAN KURSİYERLERİN YIL BOYUNCA...

KASTAMONU E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZAEVİNDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU BULUNAN KURSİYERLERİN YIL BOYUNCA YAPTIĞI ÜRÜNLERİN YER ALDIĞI SERGİ ZİYARETE AÇILDI.

KASTAMONU E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZAEVİNDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU BULUNAN KURSİYERLERİN YIL BOYUNCA...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.