Kartepe Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklarda çiçek dağıttı
Kartepe Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşları yalnız bırakmadı. Belediye ekipleri, ilçe genelindeki mezarlıkların girişlerinde kurdukları stantlarda kabirlere dikilmek üzere binlerce çiçek dağıttı.
Başkan Mustafa Kocaman: Bayramlar paylaşma ve vefa günleri
Çiçek dağıtım noktalarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, bayramların paylaşma ve vefa günleri olduğunu vurguladı. Kocaman, geçmişe sahip çıkmanın önemine değinerek, “Bayramlar; sadece hayattakileri hatırlama değil, aramızdan ayrılan sevdiklerimizi, geçmişlerimizi de dualarla anma günleridir. Geçmişimize sahip çıkmak ve vefa göstermek bizim en büyük vazifemiz. Arife gününde, ebediyete uğurladığımız yakınlarının kabirlerini ziyarete gelen hemşehrilerimizin acılarını paylaşmak, bir nebze de olsa yanlarında olmak istedik” dedi.
Mezarlıklarda hazırlık ve temizlik çalışmaları
Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, arife günü öncesinde mezarlıklarda geniş çaplı düzenleme ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar kapsamında mezarlık yolları temizlenerek ziyaretlerin daha huzurlu ve düzenli ortamda yapılması sağlandı.
KARTEPE BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA VEFAT EDEN YAKINLARINI ANMAK VE KABİR ZİYARETİ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARI YALNIZ BIRAKMAYARAK ARİFE GÜNÜ İLÇE GENELİNDEKİ MEZARLIKLARDA ÇİÇEK DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİ.