Kartalkaya'da 78 Can İçin 2 Binadan 78 Çarşaf Sarkıtıldı
Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 133 kişi yaralanmıştı. Bu olayın ardından, yangında eşi Ceren ve kızı Lalin Doğan'ı yitiren iş insanı Rıfat Doğan, farkındalık oluşturmak amacıyla sembolik bir eylem gerçekleştirdi.
Eylemin ayrıntıları
Paşaköy Mahallesi'nde, kayınpederine ait şirket tarafından kaba inşaatı tamamlanan iki binanın camlarından, yangında yaşamını yitiren her kişi için bir adım olarak 78 çarşaf sarkıtıldı. İki binaya ayrıca, yangında hayatını kaybeden ailelerin kurduğu "Başka Canımız Yok" Platformu'nun pankartı ile 78 kişinin isimleri ve "İhmal Değil Olası Kast" ibaresinin yer aldığı pankartlar asıldı.
Mesaj ve hedef
Bu girişim, kayıpların anılmasını sağlamak ve kamuoyunun dikkatini olayın sonuçlarına çekmek amacıyla düzenlendi. Eylem, ailelerin oluşturduğu platformun taleplerine görünürlük kazandırmayı hedefliyor; aynı zamanda insan kaybının sayısal karşılığını gözler önüne seren sembolik bir hatırlatma işlevi görüyor.
Rıfat Doğan tarafından organize edilen bu adım, yangında yaşamını yitirenlerin anısını yaşatma ve sorumluluk konusundaki tartışmaları canlı tutma amaçlı bir farkındalık eylemi olarak değerlendirilebilir.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 21 Ocak'ta 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınında eşi Ceren ve kızı Lalin Doğan'ı kaybeden Rıfat Doğan'ın girişimiyle, farkındalık oluşturmak amacıyla 2 binanın camlarından 78 çarşaf sarkıtıldı.