DOLAR
42,63 -0,12%
EURO
50,05 0,05%
ALTIN
5.869,5 -0,3%
BITCOIN
3.945.974,57 -1,1%

Kars Emniyet ve Jandarmaya 60 yeni araç takviyesi

Kars'ta İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı envanterine 60 yeni araç eklendi; törene Vali Ziya Polat katıldı. Araçların 41'i emniyete, 19'u jandarmaya verildi.

Yayın Tarihi: 11.12.2025 16:44
Güncelleme Tarihi: 11.12.2025 16:44

Kars Emniyet ve Jandarmaya 60 yeni araç takviyesi

Kars Emniyet ve Jandarmaya 60 yeni araç takviyesi

Kars'ta İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı envanterine toplam 60 yeni araç katıldı. Yapılan takviye ile kentteki güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve hızlı yürütülmesi amaçlanıyor.

Tören ve teslim

Yeni araçların teslimi için Bedesten Bölgesi'nde Vali Ziya Polat'ın katılımıyla bir tören gerçekleştirildi. Törende dualar edildi ve kurdele kesilerek araçlar resmen hizmete alındı.

Vali Ziya Polat'ın tören sırasında yaptığı konuşmada yer alan ifade şu şekilde aktarıldı: "Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazi Kars’ımızda da emniyet teşkilatımızı, jandarma teşkilatımızı araç yenileme çalışmaları devam ediyor. Devletimizin imkanlarıyla Gazi Kars’ımıza 60 araç güvenlik güçlerimizin yani milletimizin emrine, hizmetine verildi".

Araç dağılımı ve beklenen etkiler

Kars'a gönderilen 60 araçtan 41'i İl Emniyet Müdürlüğüne, 19'u Jandarma Komutanlığına tahsis edildi. Yapılan konuşmaların ardından araçların anahtarları sürücülerine teslim edildi ve yeni araçlar kortej halinde Bedesten bölgesinden ayrıldı.

Bu takviye ile güvenlik güçlerinin asayiş hizmetlerini daha etkin ve hızlı yürütmesi, operasyonel verimliliğin artması ve müdahale sürelerinin kısalması hedefleniyor. Yeni araçların kullanılmaya başlamasıyla birlikte sahada yürütülen güvenlik hizmetlerinde gözle görülür bir hareketlilik ve lojistik kolaylık bekleniyor.

KARS EMNİYET VE JANDARMAYA YENİ ARAÇ TAKVİYESİ(KARS-İHA)

KARS EMNİYET VE JANDARMAYA YENİ ARAÇ TAKVİYESİ(KARS-İHA)

KARS EMNİYET VE JANDARMAYA YENİ ARAÇ TAKVİYESİ(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.