Karnabahar sevmiyorsanız ya da sık sık tüketmek istemiyorsanız bu tarif ile sık tüketmeye hazır olun! Hem lezzetli hem pratik dakikalar içersinde hazırlayabileceğiniz bu köfte tarifi ile karnabahara karşı olan ilginiz artacak. Kaşarın ve karnabaharın eşsiz buluşması ile bu tarif mutlaka beğeninizi alacak.
KARNABAHAR KÖFTESI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tane orta boy karnabahar
- 1 su bardağı ölçüsünde galeta unu
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
KARNABAHAR KÖFTESİ YAPILIŞI
- İlk etapta karnabaharlarınınızı küçük küçük parçalara ayırarak haşlayın.
- Daha sonra haşlanmış karnabaharlarınızı süzerek iyice ezin veya rendeleyip.
- Üzerlerine rendelenmiş olduğunuz kaşar peyniri, yumurta, galeta unu, karabiber, tuz ve kırmızı biberinizi ekleyerek iyice karıştırın.
- Karışımınızdan ceviz büyüklüğünde parçaları alarak oval köfteler şeklini verin. Tavanızın içersine biraz yağ koyarak köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
- Karnabahar köftelerinizi dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk servis edebilirsiniz.
Bu lezzetli karnabahar köftesinin pratik tarifi, karnabahar sevmeyenleri çıtır çıtır haliyle sevdirmeye hazır. Deneyen herkesin bayılarak tükettiği ve tekrar tekrar yapmak istediği bu tarif sayesinde çocuklarınıza da karnabahar sevdirebilirsiniz. Hem besleyici hem pratik karnabahar köftesi tarifi sofralarınıza ayrı bir renk katacak. Deneyen ve denemek isteyenlere afiyet olsun...