Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiği bildiriliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, bazı güzergahlar üzerinde gerçekleştirilen çalışmalara dair güncel bilgileri paylaştı.
Güzergahlardaki Durum
TEM Otoyolu'nun Lüleburgaz-Saray kavşakları 100-105. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle Edirne istikametinin trafiğe kapatıldığı ve ulaşımın İstanbul istikametinden iki yönlü olarak sağlandığı belirtiliyor.
İzmir-Menemen Çevre Otoyolu'nun 0-1. kilometrelerinde, Menemen istikametinde üstyapı yenileme çalışmaları sebebiyle sağ şerit ve emniyet şeridinin trafiğe kapatıldığı, ulaşımın diğer şeritlerden sürdüğü ifade ediliyor.
Öte yandan, Ankara-Niğde Otoyolu'nun 19-20. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları dolayısıyla sağ şeridin trafiğe kapatıldığı ve ulaşımın kontrollü olarak diğer şeritten gerçekleştirildiği kaydedildi.
TAG Otoyolu'nda da benzer şekilde 0-5. kilometrelerindeki üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşımın kontrollü devam ettiği bildirildi.
Kayseri-Niğde yolunda 0-6. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşımın bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlandığı bilgisi verildi.
Samsun-Ankara yolunun 22-25. kilometrelerinde (Havza Tüneli) bakım çalışmaları dolayısıyla ulaşıma kontrollü devam edildiği de vurgulandı.
Gölbaşı-Kahramanmaraş il sınırı yolunun 17-21. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşımın kontrollü gerçekleştirildiği aktarılıyor.
Son olarak, Artvin-Erzurum yolunun 45-46. kilometrelerinde yapım çalışmaları nedeniyle ulaşıma tek şeritten kontrollü olarak devam edildiği, Kütahya-Tavşanlı yolunun 66-67. kilometrelerinde orta refüj bordür yenileme çalışmaları dolayısıyla her iki yönde sol şeritlerin trafiğe kapatıldığı ve ulaşımın kontrollü sağlandığı bildirilmektedir.
Keçiborlu-Burdur-Antalya yolunun 2-3. kilometrelerinde menfez yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışının bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü sürdüğü belirtiliyor.