Karaman'da 51 yeni araç İl Emniyet ve İl Jandarma ekiplerine teslim edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından tahsis edilen 51 araç, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki törenle İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine verildi.

Yayın Tarihi: 03.12.2025 13:50
Güncelleme Tarihi: 03.12.2025 13:50

Karaman'da 51 yeni araç İl Emniyet ve İl Jandarma ekiplerine teslim edildi

Karaman'da 51 yeni araç İl Emniyet ve İl Jandarma ekiplerine teslim edildi

Karaman'da, İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet ve jandarma teşkilatları için tahsis edilen 51 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete alındı. Araçlar, güvenlik hizmetlerinin etkinliğini artırmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı emrine verilecek.

Tören ve araçların gelişi

Toplam 9 bin 200 yeni hizmet aracından biri olan Karaman'a tahsis edilen 51 araç, İstanbul'daki toplu teslim töreninin ardından konvoy halinde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi. Meydanda araçların oluşturduğu ay-yıldız koreografisi görsel bir şölen oluşturdu ve izleyicilerden olumlu geri dönüş aldı.

Dağılım ve kullanım

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan tahsis kapsamında araçların dağılımı, 31 aracın İl Emniyet Müdürlüğüne, 20 aracın İl Jandarma Komutanlığına yapılacak şekilde belirlendi. Bu araçlar, il genelinde kamu güvenliği ve asayiş hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla kullanılacak.

Vali Mehmet Fatih Çiçekli'nin değerlendirmesi

Protokolde konuşan Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, tahsisin Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanı adına il teşkilatlarına sağlanan destek çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurguladı. Vali Çiçekli'nin konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemize, şehrimize, bölgemize hayırlı hizmetler yapmaya, teşkilatlarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bugün de burada geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toplu hizmete alma törenini yapmış bulunduğumuz 9 bin 200 araçtan ilimize getirmiş bulunduğumuz 51 aracı hizmete alma programı icra edeceğiz. 51 aracın dağılımı 31 araç emniyet müdürlüğümüzün, 20 araç jandarma teşkilatımızın kullanımında olacak. Bu süreçte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın gerçekten büyük destekleriyle ilimize bu yeni araçlar kazandırılmış oluyor. İl Genel Meclisimiz, meclis başkanımız, meclis üyelerimiz, emniyet, jandarma, teşkilatımız diğer katkı destekte bulunan herkese yürekten, canı gönülden çok teşekkür ediyoruz. Teşkilatlarımız ve devletimiz güçlü. Bu araç gereçlerle bu daha da üst noktaya taşınacak inşallah. Milletimizin emniyeti, selameti, kamu güvenliği ve esenliği inşallah ilimizde çok daha üst seviyede korunmaya devam edecek. Hayırlı olsun".

Teslimat ve program

Konuşmanın ardından yapılan dua ile araçların resmi teslimatı yapıldı. Teslimin tamamlanmasının ardından yeni araçlar şehir turu yaptı ve görev bölgelerine yönlendirildi. Programa Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan ile il protokolü katıldı.

KARAMAN’DA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EMRİNDE KULLANILMAK ÜZERE TAHSİS...

KARAMAN’DA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EMRİNDE KULLANILMAK ÜZERE TAHSİS EDİLEN 51 YENİ ARAÇ, DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE ALINDI.

KARAMAN’DA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EMRİNDE KULLANILMAK ÜZERE TAHSİS...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.