Karakaya Baraj Gölü'ne 420 bin yavru balık bırakıldı: Stok ve tür koruma hedefleniyor

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, Karakaya Baraj Gölü'ne 420 bin yavru balık bıraktı; amaç stok artışı ve yerel türleri korumak.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 16:13
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 16:13

Karakaya Baraj Gölü'ne 420 bin yavru balık bırakıldı: Stok ve tür koruma hedefleniyor

Karakaya Baraj Gölü'ne 420 bin yavru balık bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden balıklandırma çalışması

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, bölge su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve balık stoklarının artırılması amacıyla Karakaya Baraj Gölü'ne toplam 420 bin adet yavru balık bıraktı.

Enstitünün AR-GE ve Üretim Tesislerinde özel olarak yetiştirilen şabut, akbalık, siraz ve sazan türlerindeki yavrular göle salındı. Bu adım, hem stokların güçlendirilmesi hem de yerel türlerin korunması hedefi taşıyor.

Balıklandırma programında konuşan Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, "Bugün burada, bölgemizin en önemli su kaynaklarından biri olan Karakaya Baraj Gölü’ne yeni bir hayat veriyoruz. Enstitümüzün yoğun AR-GE çalışmaları sonucu üretilen, toplam 420 bin adet yavru balığı gölümüzün bereketli sularına teslim ettik."

Özbay, bu faaliyetin stok artırmanın ötesinde yerel türleri koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca kaçak avcılığın önlenmesi ve üreme dönemlerine saygı gösterilmesi konularında balıkçılardan ve vatandaşlardan destek talep etti.

Enstitü yetkilileri, su kaynaklarını verimli kullanmaya ve bölgenin sucul biyolojik çeşitliliğini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Özbay, çalışmanın "Ülkemiz su ürünleri geleceği adına hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" sözleriyle tamamladı.

ELAZIĞ’DA SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARAKAYA BARAJ GÖLÜ’NE 420 BİN...

ELAZIĞ’DA SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARAKAYA BARAJ GÖLÜ’NE 420 BİN YAVRU BALIK BIRAKILDI

ELAZIĞ’DA SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARAKAYA BARAJ GÖLÜ’NE 420 BİN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.