Karacasu'da ev aramalarında ortaya çıkan koleksiyon: 157 sikke ve çok sayıda obje

Aydın'ın Karacasu ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 157 sikke ve çok sayıda obje ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 28.10.2026 10:20
Güncelleme Tarihi: 28.10.2026 10:20

Karacasu'da ev aramalarında ortaya çıkan koleksiyon: 157 sikke ve çok sayıda obje

Karacasu'da jandarma operasyonu:

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ile Karacasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, tarihi eser kaçakçılığı iddiaları üzerine Geyre Mahallesi'nde belirlenen iki adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon ve ele geçirilenler:

Yapılan adli aramalarda, tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 157 sikke ile birlikte 3 figürin, 1 aplik, 1 taş yontma aleti, 1 damga mühür, 5 sütun parçası, 25 süs eşyası ve üzerinde Roma yazısı bulunan 1 demir parçası ele geçirildi.

Ayrıca aramalarda bulunanlar arasında 2 altın arama aparatı, 1 dedektör, 2 ruhsatsız av tüfeği, 125 av fişeği ve 1 USB bellek de yer aldı.

Şüpheliler ve soruşturma süreci:

İkametlerinde arama yapılan kişiler O.Ç. (41) ve M.O. (56) olarak kaydedildi. Ele geçirilen objelerin tarihi eser niteliğinin belirlenmesi için gerekli incelemeler başlatıldı.

Olayla ilgili olarak her iki şüpheli hakkında adli soruşturma açıldı; jandarma ekiplerinin bulguları ve elde edilen materyaller, savcılık ve ilgili birimlerce değerlendirilecek.

Operasyonun detayları ve inceleme sonuçları resmi makamlardan gelecek açıklamalara göre netlik kazanacak; soruşturma süreçleri devam ediyor.

AYDIN’IN KARACASU İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE İKİ ŞÜPHELİNİN EVİNE DÜZENLENEN OPERASYONDA...

AYDIN’IN KARACASU İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE İKİ ŞÜPHELİNİN EVİNE DÜZENLENEN OPERASYONDA, TARİHİ ESER NİTELİĞİNDE OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN 157 SİKKE İLE ÇOK SAYIDA OBJE ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.