Karabük’te kontrolsüz yola çıkışlar ve ani şerit değişimleri tehlikeli anlar oluşturdu

Karabük’te araç kameralarına yansıyan görüntülerde, kontrolsüz yola çıkan ve sinyal vermeden şerit değiştiren sürücülerin tehlike yarattığı anlar yer aldı.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 12:13
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 12:35

Karabük’te kontrolsüz yola çıkışlar ve ani şerit değişimleri tehlikeli anlar oluşturdu

Karabük’te kontrolsüz yola çıkışlar ve ani şerit değişimleri tehlikeli anlar oluşturdu

Karabük’te araç kamerasına yansıyan kayıtlar, bazı sürücülerin kontrolsüz manevralarının trafikte tehlike yarattığını ortaya koydu. Görüntülerde ani şerit değişimleri ve işaret verilmeden yapılan girişler, diğer araçların ani fren ve manevralarına neden oldu.

Safranbolu'daki olay:

İlk olay, Safranbolu ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Sanayi Sokak’tan Karabük istikametine dönüş yapmak isteyen 78 ACS 339 plakalı hafif ticari araç, bulvara kontrolsüz şekilde çıktı. Bu sırada bulvar üzerinde seyreden iki araç sürücüsünün ani fren ve manevralarıyla muhtemel bir kazadan son anda kurtuldu.

Görüntülerde diğer sürücülerin duruma korna çalarak tepki verdiği ve yaşananın bir yakın trafik kazası anına dönmek üzere olduğu görülüyor.

Balıklar Kayası Kavşağı'ndaki an:

İkinci kayıtta Balıklar Kayası Kavşağı'nda yaşanan bir olay yer aldı. İl Emniyet Müdürlüğü istikametine seyreden 74 BG 225 plakalı hafif ticari araç, sinyal vermeden ani bir şerit değiştirerek arkadaki sürücüyü tehlikeye soktu. Arkadan gelen sürücünün hızını düşürmesi sayesinde muhtemel bir çarpışma önlendi.

Kentin farklı noktalarında kaydedilen diğer görüntülerde de kontrolsüz şekilde ana yola çıkan ve trafik kurallarına uymayan bazı sürücülerin çevredeki diğer kullanıcılar için risk oluşturduğu açıkça görüldü. Bu kayıtlar, trafikte dikkat ve kurallara uyma gerekliliğini bir kez daha vurguluyor.

KARABÜK'TE KONTROLSÜZ ŞEKİLDE YOLA ÇIKAN VE ANİ ŞERİT DEĞİŞTİREN BAZI SÜRÜCÜLERİN TRAFİĞİ...

KARABÜK'TE KONTROLSÜZ ŞEKİLDE YOLA ÇIKAN VE ANİ ŞERİT DEĞİŞTİREN BAZI SÜRÜCÜLERİN TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRDÜĞÜ ANLAR ARAÇ KAMERASINCA KAYDEDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.