Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Kara dizisi Halim kimdir, nereli kaç yaşında? Kara Halim'i kim oynuyor?

Show TV’nin yeni dizisi Kara, 21 Aralık’ta izleyiciyle buluştu. Başrollerinde İlker Kaleli, Öykü Karayel’in yer aldığı dizide, 1998 yılında yaşanan bir cinayetin ardından yolları kesişen iki ailenin çocuklarının aşkını konu alıyor. Peki, Kara dizisindeki Halim kimdir? Halim karakterini canlandıran Yıldıray Şahinler kimdir? İşte merak edilen detaylar.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 20:12
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 16:49

Kara dizisi Halim kimdir, nereli kaç yaşında? Kara Halim'i kim oynuyor?

Arak dizisinde Halim karakterini, Yıldıray Şahinler canlandırıyor. Halim, dizide Kara’nın (İlker Kaleli) amcasıdır. Aynı zamanda Yosun (İrem Sak) ve Sedat’ın (Burak Yamantürk) babasıdır. Halim, ailenin en kalender, görmüş geçirmiş üyesidir. Kara’nın deli dolu yanını dizginlemesine yardım eden bir akıl hocası, ailenin sırlarını bir yük gibi taşıyan biridir. Diğer taraftan da annesi Sema’nın (Defne Kayalar) güvenli gölgesinde tam büyüyememiş orta yaşlı bir erkek çocuktur. Halim, Kara’nın babasının işlediği cinayetin gerçek yüzünü bilmekte midir? Kara’nın Zeynep’e (Öykü Karayel) olan aşkını destekleyecek midir? Halim, ailesinin başına gelenlerden sorumlu tuttuğu Rauf’a (Yıldıray Şahinler) karşı nasıl bir tavır takınacaktır?

arak

Yıldıray Şahinler Biyografisi

Yıldıray Şahinler, 7 Şubat 1968 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Suadiye Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. 1986’dan bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oynamaktadır. Yıldıray Şahinler, uzun süre İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı. Pek çok oyunda rol aldı. Tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde oynadı. 2007 yılı başında İstanbul Halk Tiyatrosu adlı tiyatro grubunun kurucuları arasında yer aldı. 

Yıldıray Şahinler, bugüne kadar Yılan Hikayesi, Seni Seven Ölsün, Benim Tatlı Yalanım, Aşk Çağırırsan Gelir, Mükemmel Eşleşme, Cezailer, İçerde, Hayat Yolunda, Şahin Tepesi, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Ey Aşk Nerdesin gibi sinema ve dizilerde rol almıştır. 

Yıldıray Şahinler, 1997 yılında tiyatro oyuncusu Yeşim Koçak ile evlenmiştir. 

Arak dizisi konusu nedir?

arak

Arak dizisi, 1998 yılında yaşanan bir cinayetin ardından yolları kesişen iki ailenin çocuklarının aşkını konu alıyor. Kara, babasının işlediği cinayet yüzünden yıllarca hapiste kalmış, çıktıktan sonra ise kendini hırsızlık yaparak geçindiren bir adamdır. Zeynep ise cinayetin mağdur ailesinin kızıdır.

Arak dizisi oyuncuları kimlerdir?

Arak dizisinin oyuncu kadrosunda İlker Kaleli, Öykü Karayel, İbrahim Çelikkol, Demircan Kaçel, Burak Yamantürk, İrem Sak, Defne Kayalar, Şifanur Gül, Yıldıray Şahinler, Tülin Özen, Mehmet Özgür gibi isimler yer alıyor.

Arak dizisi nerede çekiliyor?

Arak dizisinin çekimleri, İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Dizide, Kara’nın çalıştığı kanal ve stüdyosunun bulunduğu Mon5 Towers isimli plaza da sık sık görülüyor. Ayrıca dizide, İstanbul’un farklı semtlerindeki sokaklar, evler, kafeler, restoranlar, parklar gibi mekanlar da kullanılıyor.

Arak dizisi ne zaman yayınlanıyor?

Arak dizisi, Show TV’nin orijinal Türk yapımı dizilerinden biri olarak 21 Aralık 2023 tarihinde yayın hayatına başladı.