Kapalıçarşı'da ABD'li ziyaretçiler: seçim heyecanı ve Trump eleştirileri

Kapalıçarşı'da İHA'ya konuşan ABD'li turistler, seçim sonuçlarından memnun olduklarını; ekonomi, dış politika ve yüksek fiyatlar nedeniyle Trump yönetimini eleştirdiler.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 11:29
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 11:35

Kapalıçarşı'da ABD'li ziyaretçiler: seçim heyecanı ve Trump eleştirileri

Kapalıçarşı'da yankı:

İstanbul'un tarihi alışveriş merkezlerinden Kapalıçarşı'yı gezen ABD'li turistler Brandy, Marion ve Nancy, İHA muhabirine ülkelerindeki seçim sonuçları ve gelecek beklentilerini anlattı. Üç turist de genel olarak seçim sonuçlarından memnun olduklarını ifade ederken, özellikle ekonomik sıkıntılar ve dış politika uygulamaları üzerinden eleştirilerde bulundu.

ekonomi ve dış politika eleştirileri:

ABD vatandaşı Brandy, ülkesinin İran ile süregelen çatışma haline dikkat çekti. Brandy, "Amerikan hükümetinde bir şeyi değiştirme şansımız olsaydı, İran ile yaşanan savaşı derhal durdurmaları ve benzin fiyatlarını aşağı çekmeleri gerektiğini söylerdim" dedi. Brandy, yüksek benzin ve gıda fiyatlarının halk üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu vurgulayarak; "Bence Donald Trump'ın artık gitme vakti geldi" şeklinde konuştu.

Brandy'nin değerlendirmesi, ekonomik vergiler, enerji maliyetleri ve günlük hayatı etkileyen fiyat artışları bağlamında ülke gündemindeki en öncelikli sorunlara işaret etti. Turistin sözleri, seçim sonuçlarının sadece siyasi değil, aynı zamanda ekonomik beklentilerle de yakından ilişkili olduğunu gösteriyor.

seçim sonuçlarına yönelik memnuniyet ve beklentiler:

Florida'dan gelen Marion ise seçimlerin sonuçlarından memnun olduğunu belirtti. Marion, "Demokratların Temsilciler Meclisini ve Senato'yu ele geçirdiği seçim sonuçlarından oldukça memnunum" diyerek Trump yönetimini ve politikalarını desteklemediğini açıkladı. Marion, çevre politikaları ve müttefiklerle ilişkilerde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, ülkede siyasi kutuplaşmanın arttığını savundu ve yeni dönemde birlik ile dış ilişkilerde iyileşme umduğunu ifade etti.

Marion'un sözleri, seçmenlerin sadece parti değişikliğine değil aynı zamanda dış politika ve çevre konularında atılacak adımlara da odaklandığını ortaya koydu.

ABD vatandaşı Nancy ise seçimlerin ardından gelecekten umutlu olduğunu söyledi ve demokratların Avrupa ile ilişkilere ve küresel meselelere daha açık yaklaşacağını düşündüğünü belirtti. Nancy, kısa ama vurucu bir değerlendirmeyle "Demokrasiye geri döndük" ifadesini kullandı.

Üç turistin ortak mesajı, seçim sonuçlarının hem iç politikada hem de uluslararası ilişkilerde değişim beklentisi yarattığı yönünde. Kapalıçarşı'da karşılaşılan bu görüşler, ekonomik kaygılar ile demokrasi ve dış politika odaklı umutların birbirine paralel ilerlediğini gösteriyor.

FLORİDA EYALETİNDEN GELDİĞİNİ BELİRTEN MARİON İSE SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN MEMNUNİYETİNİ DİLE...

FLORİDA EYALETİNDEN GELDİĞİNİ BELİRTEN MARİON İSE SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.