Kansere karşı güveni hedef alan organize sahtecilik: 11 ilde 22 kişi gözaltında

Akın Gürlek, son kullanma tarihi geçen kanser ilaçlarının ambalajı değiştirilerek satışa sunulmasına ilişkin İstanbul merkezli 11 ilde operasyon yapıldığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 02.11.2026 10:33
Güncelleme Tarihi: 02.11.2026 10:33

Kansere karşı güveni hedef alan organize sahtecilik: 11 ilde 22 kişi gözaltında

Kapsamlı soruşturma ve eş zamanlı operasyon düzenlendi

Adalet Bakanı Akın Gürlek yaptığı açıklamada, son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalaj ve kutularının değiştirilerek yeniden piyasaya sürülmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen teknik takip, araştırma ve incelemeler sonucunda önemli veri ve şüpheliler tespit edildi.

Soruşturmanın kapsamı:

İncelemeler sonucunda toplam 24 şüpheli belirlendi; bunların 3'ünün kamu görevlisi olduğu açıklandı. Ayrıca soruşturma kapsamında 4 şirket ve 5 iş yeri tespit edildi. Şüpheli kişi ve şirketlerin mali hareketlerine ilişkin yapılan incelemelerde toplam işlem hacminin yaklaşık 650 milyon lira olduğu tespit edildi ve bu para hareketlerinin beyan edilen ticari faaliyetlerle uyumsuzluk gösterdiği belirtildi.

Operasyon ve gözaltılar:

Elde edilen bulgular doğrultusunda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alındı; 2 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Ayrıca soruşturmada, suçtan elde edildiği değerlendirilen taşınır ve taşınmazlar ile banka hesaplarına el konuldu.

Bakan Gürlek, insan hayatını tehlikeye atan bu tür teşebbüslere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı ve soruşturmayı yürüten kurumlara teşekkür etti. Açıklamada milletin sağlığını riske atan hiçbir suç yapılanmasına müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi.

650 milyon liralık kanser ilacı vurgununa 11 ilde operasyon: 22 gözaltı

650 milyon liralık kanser ilacı vurgununa 11 ilde operasyon: 22 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.