Kandil simidi tutkunları için enfes bir tarife hazır olun! Bu kandil simidi tarifi ile eviniz, sıcacık ve lezzet dolu bir kokuyla dolup taşacak. Her yana yayılan bu muazzam koku, komşularınızı da kapınızda kuyruk edecek.
KANDİL SİMİDİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 250 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı ölçüsünde un
Üzeri için ;
- Yarım çay bardağı ölçüsünde pekmez
- 1 çay bardağından eksik su
- Susam
- İsterseniz çöreotu
KANDİL SİMİDİ TARİFİ YAPILIŞI
- Yoğurma kabına un haricindeki malzemeler eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır.
- Ardından, kontrollü bir şekilde un ilave edilir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan küçük parçalar alınarak önce ince uzun şeritler halinde açılır.
- Sonrasında iki ucunu birleştirip yuvarlak şekil verilir.
- Hazırlanan hamurlar pekmez ve su karışımına batırılır.
- Ardından susama bulanarak sırasıyla tepsiye dizilir.
- Tüm hamurlar yerleştirildikten sonra, önceden ısıtılmış 170°C fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!