Kamyonetin arkasına tutunan patenci trafikte tehlike oluşturdu

Eskişehir Atatürk Bulvarı'nda kamyonetin kasasına tutunarak patenle hız yapan kişi, kask kamerasına yansıyan görüntülerde trafiği tehlikeye attı.

Yayın Tarihi: 08.11.2026 10:12
Güncelleme Tarihi: 08.11.2026 10:20

Kamyonetin arkasına tutunan patenci trafikte tehlike oluşturdu

olay yerinde yaşananlar:

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi Atatürk Bulvarında, yoğun trafik akışının olduğu bir güzergâhta tehlikeli bir an yaşandı. Seyir halindeki bir kamyonetin kasasına tutunan bir patenli şahıs, aracın arkasında yüksek hızla ilerleyerek hem kendi canını hem de çevredeki sürücülerin güvenliğini tehlikeye attı.

Olay sırasında trafikte bulunan bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıyan görüntüler, yol kullanıcılarının şaşkın bakışları arasında gerçekleşen tehlikeli yolculuğu kayıt altına aldı. Görüntülerde, durumun fark edilmesiyle motosiklet sürücüsünün tepki verdiği ve bunun üzerine patenli şahsın kamyonetin kasasını bırakarak yoldan ayrıldığı görüldü.

görüntülerin gösterdikleri:

Kayıtlarda, patenli kişinin kamyonetle paralel şekilde ilerlerken araç hızına uyum sağlamaya çalıştığı, ani bir hareket veya dengenin bozulması hâlinde ciddi yaralanma riski taşıdığı açıkça izleniyor. Motosiklet sürücüsünün anlık tepkisi, olası bir çarpışma ya da düşüşü önlemeye yönelik bir uyarı niteliğindeydi.

trafik güvenliği ve sorumluluk:

Bu tür davranışlar, hem bireysel hem de toplu trafikte risk yaratıyor; trafik güvenliği açısından hem araç sürücülerinin hem de yayaların dikkat ve sorumluluk göstermesi gerekiyor. Olayın yaşandığı bölümdeki yoğun akış, beklenmedik hareketlerin sonuçlarını daha da ağırlaştırıyor. Görüntüler, benzer vakaların tekrarlanmaması için farkındalık oluşturma bakımından önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Yaşananlar, kısa sürede sosyal medyada ve yerel çevrede konuşulurken, yolları kullanan herkesin kendi ve başkalarının hayatını tehlikeye atmamak için kurallara uyması gerektiğini hatırlatıyor.

ESKİŞEHİR'DE ATATÜRK BULVARI’NDA SEYİR HALİNDEKİ KAMYONETİN KASASINA TUTUNARAK PATENLE HIZLA...

ESKİŞEHİR'DE ATATÜRK BULVARI’NDA SEYİR HALİNDEKİ KAMYONETİN KASASINA TUTUNARAK PATENLE HIZLA İLERLEYEN ŞAHIS HEM KENDİ CANINI HEM DE TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATTI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.