Kahramanmaraşlı çift yeni yıla Ebrar Sitesi'ndeki evlerinde girdi
Yeni konutlara yerleşme süreci sürüyor, yaşamda normalleşme belirtileri
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, teslim edilen yeni konutlara taşınmaya devam ediyor. Şehirde yapımı tamamlanan Ebrar Sitesi'nde yer alan konutlardan birine yerleşen ailelerden biri olan 67 yaşındaki Hasan ve 65 yaşındaki Şazenuş Dingiş çifti, yeni yıla yeni evlerinde girmenin mutluluğunu yaşıyor.
Aile, deprem sonrası geçen zorlu sürecin ardından teslim aldıkları evde ilk yeni yıllarını karşılamaya hazırlanıyor. Kentteki yeni konut teslimlerinin, toplumun günlük yaşamında normale doğru bir adım olarak algılandığını belirten vatandaşlar, bu yılbaşının kendileri için hem kayıpları anma hem de yeniden inşa umutlarını tazeleme anlamı taşıdığını vurguluyor.
Hasan ve Şazenuş Dingiş, devletin desteğini hissettiklerini ve kendilerine tahsis edilen evden memnun olduklarını söyledi. Şazenuş Dingiş, çocukların depremde kaybedildiğini anımsatarak yeni yılın kendileri için buruk geçtiğini, ancak devletin yanlarında olmasının kendilerine güç verdiğini dile getirdi.
Çift, teslim edilen konutların yaşamı kolaylaştırdığını ve toplumda yeniden toparlanma işaretleri görüldüğünü belirtti. Dingiş'in ifadeleri arasında, 'Devletimiz her türlü yanımızdaydı' ve 'Evimiz güzel, elhamdülillah yeni yıla yeni evimizde giriyoruz' cümleleri öne çıktı ve verilen desteğe yönelik şükranları yansıttı.
Hasan Dingiş de farklı barınma koşullarını atlattıklarını hatırlatarak, 'konteynerde, çadırda hepsinde oturduk, faydalandık' diyerek yeni konuta kavuşmanın rahatlığını ifade etti ve yetkililere teşekkür etti.
Genel olarak, Ebrar Sitesi gibi tamamlanan projelere taşınmaların sürmesi, Kahramanmaraş'ta yeniden inşa çabalarının ve sosyal destek mekanizmalarının etkinliğine dair somut bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar, yeni yılın kent için yeniden ayağa kalkma yılı olmasını temenni ediyor.
Öne çıkan noktalar: 6 Şubat depremleri sonrası konut teslimleri; Ebrar Sitesi'ne yerleşen depremzedeler; devlet desteğine duyulan memnuniyet; yeni yılın hem buruk hem umutlu karşılanması.
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLERDE EVİ YIKILAN DEPREMZEDE YAŞLI ÇİFT, YENİ YILA YENİ EVİNDE GİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR