Kahramanmaraş'ta soğuk hava inşaat çalışmalarını durma noktasına getirdi

Kahramanmaraş'ta kar ve soğuk hava inşaat çalışmalarını yavaşlattı; beton dökümleri ve vinçler güvenlik gerekçesiyle askıya alındı.

Yayın Tarihi: 05.01.2026 09:46
Güncelleme Tarihi: 05.01.2026 09:52

Kahramanmaraş'ta soğuk hava inşaat çalışmalarını durma noktasına getirdi

Kahramanmaraş'ta soğuk hava inşaat çalışmalarını durma noktasına getirdi

Kahramanmaraş’ta hava sıcaklıklarının eksilere düşmesiyle inşaat sektöründe faaliyetler büyük ölçüde durdu. Şantiyelerde işçi faaliyetleri tamamen durmuş, iş makineleri ve kule vinçler olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışamaz hale gelmiştir.

Çalışmaların durması ve nedenleri

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı ve sonrasındaki soğuk hava, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da hissediliyor. Kentte artan soğuklar ve don olayları, özellikle açık alanda yürütülen inşaat faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Düşük sıcaklıklar iş güvenliği açısından risk oluştururken, şantiyelerde beton dökümü ve ağır yapı imalatlarının don riski nedeniyle yapılamadığı bildirildi. Ayrıca kule vinçler ve iş makineleri güvenlik gerekçesiyle devre dışı bırakıldı.

Olumsuz hava koşulları öncesinde deprem konutlarının yapımının hızlı şekilde sürdüğü, ancak soğuk hava dalgasının çalışmaları yavaşlattığı ifade edildi.

Vatandaşların görüşleri

Vatandaşlardan Mehmet Bilgiç, "Biz kar bekliyorduk o da oldu devamı da gelir kuraklıktan sularımız ve ağaçlarımız kurumuştu" dedi.

İbrahim Sarı, "Kar yılı var yılı görüldüğü gibi, kar berekettir. Her kar yağdığında bolluk olduğu yıllar yaşanır soğukların olması da gayet normal" diye konuştu.

Çevre sakini Ali Gürbak ise, "Bir haftalık inşaatlar durdu beton dökümlerine don nedeniyle izin verilmiyor. Su olarak düşündüğümüzde çok güzel oldu kar senesi var senesi denilir" ifadesini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA HAVA SICAKLIKLARININ EKSİLERE DÜŞMESİYLE BİRLİKTE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMALAR...

KAHRAMANMARAŞ’TA HAVA SICAKLIKLARININ EKSİLERE DÜŞMESİYLE BİRLİKTE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE DURMA NOKTASINA GELDİ

KAHRAMANMARAŞ’TA HAVA SICAKLIKLARININ EKSİLERE DÜŞMESİYLE BİRLİKTE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMALAR...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!