DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.784.326,8 1,6%

Kahramanmaraş'ta Filistin Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Filistin Dayanışma Gecesi'nde Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 29.06.2025 00:34
Güncelleme Tarihi: 29.06.2025 00:45

Kahramanmaraş'ta Filistin Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Kahramanmaraş'ta, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Murat Akkurt Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi'nde "Filistin Dayanışma Gecesi" düzenlendi. Etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser, Gazze'de yaşanan zorluklara dikkat çekerek, "En yakın akrabam yaralandı, bugün hastaneden çıktı. Filistinlilerin her gün gittiği ve Amerikan şirketinin dağıttığı yardımlar aslında çok ilginç bir şekilde veriyor. Yardımları bir yerde koyuyorlar, Filistinliler bir yerde bekliyor; sonra 'gelin' diyorlar. Filistinliler o yardıma gidiyor, 'ne alabilirsen' ama giderlerken kurşunlar yağmaya başlıyor. Bu kaos ve dram iç içe geçmiş durumda," ifadelerini kullandı.

Dr. Abunasser, Filistinlilerin yardıma ulaşmakta yaşadığı zorlukları aktararak, "Son günlerde bu alınan unların içinden uyuşturucu haplar çıktı. Filistinliyi nasıl öldüreceklerini artık şaşırmış durumdalar. Sinir sistemi bozan uyuşturucu hapları bulundu; düşünebiliyor musunuz? O insan aç susuz gidiyor ve 1 kilogram un alıyor, buna karıştırılmış zararlı maddeler çıkıyor," dedi.

Filistinlilerin tüm bu sıkıntılara rağmen direnişten vazgeçmediğini vurgulayan Abunasser, "Bir baba, çocuklarına 1 kilogram un götürebilmek için saatlerce sırada bekliyor. Evini kaybedenler yeniden inşa ediyor. Çocuklar enkaz altında oyuncak bulup hayata tutunuyor. Bu da bir direniştir," şeklinde konuştu.

Ayrıca, tarihçi-yazar Mustafa Armağan da etkinlikte Filistin meselesinin tarihi ve toplumsal yönlerini ele aldı. Programa Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar da katıldı.

Kahramanmaraş'ta "Filistin Dayanışma Gecesi" gerçekleştirildi. Programa Filistinli akademisyen Dr....

Kahramanmaraş'ta "Filistin Dayanışma Gecesi" gerçekleştirildi. Programa Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser ile tarihçi-yazar Mustafa Armağan konuşmacı olarak katıldı.

Kahramanmaraş'ta "Filistin Dayanışma Gecesi" gerçekleştirildi. Programa Filistinli akademisyen Dr....

Kahramanmaraş'ta "Filistin Dayanışma Gecesi" gerçekleştirildi. Programa Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser ile tarihçi-yazar Mustafa Armağan konuşmacı olarak katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı