Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nin Yerine 775 Yeni Konut Tamamlandı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan Ebrar Sitesi'nin yerine inşa edilen 775 konut tamamlandı ve teslim edilmeye başlandı.

Yayın Tarihi: 14.04.2025 15:07
Güncelleme Tarihi: 14.04.2025 15:07

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nin Yerine 775 Yeni Konut Tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremler sonucu yıkılan Ebrar Sitesi'nin yerine Emlak Konut GYO güvencesiyle 775 yeni konut inşa edildiğini açıkladı. Bu konutlar, Kahramanmaraş'ın merkezinde yer alıyor.

22 Şubat 2024'te inşaat çalışmaları başlayan projede, zemin iyileştirilmesi için her bloğun altında ortalama 100-150 zemin iyileştirme kazığı kullanıldı. Bazı bölgelerde 21 metre derinliğe ulaşan kazık imalatı ile toplam 3.870 zemin iyileştirme kazığı üretildi.

Bina temelleri atıldıktan sonra, gece ve gündüz vardiyalarıyla 24 saat esasına dayalı olarak yürütülen betonarme imalat çalışmaları 1 yıl içinde tamamlandı.

Bölgede 678 konut ve 97 iş yeri olmak üzere toplam 775 bağımsız bölüm inşa edildi. Tüm konutlar yatay mimariye uygun olarak zemin + 5 kat şeklinde tasarlandı ve anahtar teslimlerine başlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabında depremzede bir vatandaşın "Çok şükür bir yuvam, bir çatım oldu" sözlerini paylaşarak, "Yaşanan acılar unutulmayacak ama yaralarımızı saracağız. Tüm emeğimiz, gayretimiz milletimiz için" ifadelerini kullandı.

Emlak Planlama Uygulama Müdürü Tacettin Şeker, yeni konutların zemin etüdü ve mühendislik teknikleri ile güvenli bir şekilde inşa edildiğini belirtti. Önceki Ebrar Sitesi'nde bulunan 8-9 katlı yapılar yerine, yeni projede daha güvenli ve geniş sosyal alanlara sahip zemin + 5 katlı yapılar inşa edildiğinin altını çizdi.

Hak sahibi depremzede Gülseren Aksu, devletin desteğiyle yeniden hayat bulduklarını ve hayatlarının tekrar yapılandığını ifade ederek, "Tekrar eski kasabamız bize kurulmuş gibi hissediyoruz," dedi. Diğer bir hak sahibi Fatih Güneşli ise, 1 yıl içinde güvenilir ve oturulabilir evler inşa edildiğini dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yıkılan Ebrar Sitesi'nin yerine Emlak Konut GYO güvencesiyle 775 konut inşa edildiğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yıkılan Ebrar Sitesi'nin yerine Emlak Konut GYO güvencesiyle 775 konut inşa edildiğini bildirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı