Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kahraman köpek Proteo'nun merkezinde 2000 sahipsiz hayvan iyileştirildi!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra başlatılan arama kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden Proteo’nun ismiyle kurulan rehabilitasyon merkezi 2 binden fazla hayvanın tedavisini sağladı.

Yayın Tarihi: 10.02.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 10.02.2024 11:38

Kahraman köpek Proteo'nun merkezinde 2000 sahipsiz hayvan iyileştirildi!

Depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Meksikalı arama kurtarma ekibinin Alman çorba köpeği Proteo, 14 Şubat 2023’te çalışmalar sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine de Kocaeli Başiskele ilçesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin ismine Proteo’nun adı verildi. 

Bir süredir sokak hayvanlarının tedavisine devam eden merkezin Belediye Temizlik İşleri Müdürü Veteriner Hekim Muhammet Feyzi Karabıyık depremden sonra geçen 1 yıllık süreçte 4 bin hayvanın merkeze getirildiğini aktardı. 2 binden fazla hayvana tedavi uygulandığını kaydedilirken, hayvanların bir bölümünün sahiplendirildiği de aktarıldı. 

proteo

14 Şubat 2023 tarihinden bu yana bakım evinin açık olduğunu kaydeden Karabıyık, şunları söyledi:

"Proteo'nun adını vererek, yıllar geçtikten sonra da adını yaşatıp minnet duygumuzu göstermek istedik. 1450 köpeği kısırlaştırdık, 4 bine yakın köpek ve kedi girişi sağladık, iki binin üzerinde hayvana tedavi uyguladık." 

Ayrıca Karabıyık, Meksikalıların da sosyal medya hesaplarından Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni takip ettiklerini vurguladı. 

“Çocu hizmeti verebilecek donanımdayız”

prote rehabilitasyon merkezi

Daha sonra Veteriner Hekim Ramazan Karagöz tarafından yapılan açıklamada, gelen ihbarlar doğrultusunda yaralı ve hastalıklı hayvanların tedavilerinin gerçekleştirildiği aktarıldı. Sağlıklı hayvanların kısırlaştırıldığını da aktaran Karagöz, merkezin donanım olarak çoğu hizmeti verecek durumda olduğunu kaydetti. Tümorlu ya da kırık vakalarında da ellerinden geleni yaptıklarını ekledi. 

Son olarak merkez isminin Proteo olarak değiştirilmesinden bu yana çok sayıda olumlu tepki aldıklarına da değinen veteriner Karagöz, "Sosyal medya hesabımıza Meksika'dan yorumlar yapılıyor. Bu bizim gururumuzu okşuyor." Sözlerini ifade ettti.