Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kafes-21 Operasyonu’nda büyük başarı! 3 ülkeyi sarsan suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2’si kırmızı bültenle aranan, 1’i difüzyon mesajı ile aranan 3 suç örgütü elebaşının yakalandığını duyurdu. Operasyon, Alanya ve İstanbul’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, “Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız” dedi.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 10:45
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 10:45

Kafes-21 Operasyonu’nda büyük başarı! 3 ülkeyi sarsan suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası alanda aranan 3 suç örgütü elebaşının Kafes-21 Operasyonu’nda yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinesinde, Alanya ve İstanbul’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 2’si kırmızı bültenle, 1’i difüzyon mesajı ile aranan 3 suç örgütü elebaşının gözaltına alındığını bildirdi.

Yerlikaya, operasyonun detaylarını da paylaştı. Buna göre, Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalanan Thomas Josef Konrad, Polonya’da uyuşturucu ticareti yapan ve Fas’tan İtalya ve İspanya’ya yüklü miktarda uyuşturucu sevk eden bir suç örgütünün lideriydi. Konrad, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

İstanbul’un Fatih ilçesinde yakalanan Jinking Peng ise Çin’de “dolandırıcılık ve yasadışı örgüt faaliyetleri” suçundan kırmızı bültenle aranan bir başka suç örgütü elebaşıydı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yakalanan Daniel Alexander Muller de Almanya’da 1 ton kokainin ele geçirildiği operasyonun firari şüphelisi olarak difüzyon mesajı ile aranıyordu.

operasyon

BAKAN YERLİKAYA: TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ

Bakan Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle.” dedi.

Yerlikaya, ulusal ve uluslararası organize suç örgütleri, zehir tacirleri ve çetelere nefes aldırmayacaklarını vurgulayarak, “Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Kafes-21 Operasyonu, Türkiye’nin uluslararası alanda suç örgütleriyle mücadeledeki başarısını bir kez daha gösterdi. Operasyon, 3 ülkeyi sarsan suç örgütlerinin çökertilmesiyle sonuçlandı.