Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kadınlara 3'lü devlet desteği! 2.000 TL'ye ek destek onayı verildi

İhtiyaç sahibi olan kadınlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yapması durumunda 2 ayda bir destek ödemesi alabilmekte. Buna ek olarak Şartlı desteklerden de faydalanılabilmekte.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 10:34
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 10:34

Kadınlara 3'lü devlet desteği! 2.000 TL'ye ek destek onayı verildi

Devlet tarafından kadınlara sağlanan desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alan birey ya da hanelere devlet destek ödemesi sağlıyor. Onay almanın yolu ise dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olunduğunun ispat edilmesi olarak biliniyor.

Ülkemizde belirli koşulları sağlayan kadınlara yönelik birçok sosyal yardım imkanı sunuluyor. Özellikle de ekonomik zorluklarla savaşan kadınlara rahat bir nefes aldırmak adına sunulan destek ödemeleri kalem sayısı gün gün artıyor. Uzun süredir devam eden ve kadınların özel ihtiyaçlarını karşılaması adına sağlanan devlet desteği kapsamında kadınlara 2000 TL nakit yardım yapılıyor. Sosyal güvencesi bulunmayan ve ihtiyaç sahibi olan bireylere sağlanan bu destek eşini kaybeden kadınlara yönelik olarak sağlanmaktadır.

TL

KADINLARA 2 BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİ

İhtiyaç sahibi olan kadınlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yapması durumunda 2 ayda bir destek ödemesi alabilmektedir. Her ay 1000 TL ödemeler için hesaplama yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi kadınları yakından ilgilendiren ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına sağlanan destek başvuruları bağlı bulunulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına yapılabilmekteyken, e-devlet sistemi üzerinden de kayıt oluşturulması durumunda başvuru süreci başlatılabiliyor.

tll

KADINLARA 3 DESTEK BİR ARADA

Eşi vefat eden kadınlara yönelik olarak sunulan 2 ayda bir 2000 TL destek ödemesi aylık 1000 TL olarak hesaplanmış bulunmaktadır. Öte yandan bu destek ödemesine hak sahibi olan kadın 2 destek ödemesinden daha faydalanabiliyor. Şartlı Sağlık Yardımı ve şartlı eğitim yardımı desteğinden faydalanan kadınlar da 2000 TL destek ödemesinden faydalanabiliyor.

Kadınlara 2000 TL destek ödemesi şartları arasında eşinin vefat etmesi koşullu bulunmakta iken eşinden ayrılan kadınların bu destek ödemesinden faydalanamayacağı açıklanmış bulunuyor. Kadınlara sağlanan 2000 TL destek her ay hesaplanmakta iken 2 ayda bir hesaplara aktarılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada muhtaçlık durumunun kalkması halinde destek ödemesi sonlandırılacak iken Sosyal Güvenlik kuruluşlarına tabi olan vatandaşlar bu destekten faydalanamayacaktır. Eşi vefat eden kadınlara sunulan destekler arasında yer alan Şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımlarından faydalanan kadın ₺2.000 muhtaçlık aylığından da aynı anda faydalanabilmektedir