Türk Kızılay Balıkesir’de kadın liderlerle anlamlı bir kahvaltı gerçekleştirdi
Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde şehirdeki mülki idare, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile eşlerini bir araya getirerek hayır amaçlı bir kahvaltı düzenledi. Programda, Kızılayın sahadaki faaliyetleri ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen "81 İle 81 Aşevi Projesi"nin Balıkesir ayağındaki gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı ve projeye kaynak sağlanması için çağrı yapıldı.
etkinlik ve katılımcılar:
Kahvaltıya, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun eşi Şenay Ustaoğlu himayelerinde; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel’in eşi Burcu Yüksel, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sevinç Baykan Özden ile şehir bürokrasisi, siyaset ve STK’ların kadın temsilcileri katıldı. Toplantıda kadın liderlerin dayanışma vurgusu öne çıktı; katılımcılar projenin yaygınlaşması ve gönüllü desteğinin artırılması gerektiğini dile getirdi.
Kızılayın geçmişi ve uluslararası başarısı:
Balıkesir Kızılay İl Merkezi Başkanı M. Burak Kelemençe açılış konuşmasında, Türk Kızılay’ın köklü geçmişine dikkat çekti. Kelemençe, 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan ve 158 yıllık bir geçmişe sahip olan kurumun ulusal ve uluslararası alandaki başarısına işaret ederek, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) nezdinde Türk Kızılay’ın 2025 yılında 3 ayrı kategoride dünya birincisi olduğunu hatırlattı ve bu başarının tüm ülkeye ait bir gurur olduğunun altını çizdi.
projenin kapsamı ve afet güvencesi:
Toplantıda detayları paylaşılan 81 İle 81 Aşevi Projesi, yalnızca günlük sıcak yemek ihtiyacı duyan ihtiyaç sahiplerini değil, kendi öz bakımını karşılamakta zorlanan yaşlı, engelli ve kimsesiz bireyleri de kapsayacak şekilde planlanıyor. Projenin, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında afete dirençli şehirler oluşturma stratejisinin önemli bir bileşeni olduğu; afet anlarında beslenme hizmetlerinin bu aşevleri sayesinde kesintisiz ve hızlı şekilde sürdürüleceği vurgulandı.
Balıkesir’e kazandırılması planlanan aşevi projesinin konumu olarak, Eski Askeri Hastane karşısındaki Ali Hikmet Paşa Köşkü arazisindeki 2,8 dönümlük alan belirlendi. Kompleksin bileşenleri arasında 5 bin kişi kapasiteli modern aşevi, 350 metrekarelik Kızılay Şube Hizmet ve İdari Binası, 400 metrekarelik depo alanı ve ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz kıyafet temin edebileceği bir Sosyal Butik yer alıyor.
Programa göre proje çizim ihalesi tamamlanmış olup, çizim sürecinin akabinde vakit kaybetmeden inşaat faaliyetlerine başlanacağı bildirildi. Etkinlik, Balıkesir’in kadın liderlerinin projeye verdikleri güçlü destek ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi; katılımcılar, yerel işbirliklerinin proje sürecinde belirleyici olacağı görüşünde birleşti.
TÜRK KIZILAY BALIKESİR İL MERKEZİ, KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ŞEHRİN MÜLKİ İDARE, SİYASET VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ (STK) KADIN TEMSİLCİLERİ İLE PROTOKOL EŞLERİNİ ANLAMLI BİR HAYIR KAHVALTISINDA BULUŞTURDU.