Jandarma Teşkilatı'nın 187. kuruluş yıl dönümü Bilecik'te kutlandı
Bilecik'te, Jandarma Teşkilatı'nın 187. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı halkın ve protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikler Pelitözü Gölpark Piknik ve Mesire Alanı'nda yapıldı.
Program ve katılım
Programa Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, il protokolü, jandarma personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı'nın kutlama mesajı okundu ve teşkilatın tarihçesi katılımcılarla paylaşıldı.
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Vanlı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Gösteri ve etkinlikler
Program kapsamında jandarmaya dair farklı sunum ve gösteriler gerçekleştirildi. Etkinlikler arasında jandarma konulu şiirin okunması, Jandarma Marşı'nın seslendirilmesi, halk oyunları gösterisi, köpek unsurlarının gösterisi ve Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı personelinin sergilediği gösteriler yer aldı.
Katılımcılar jandarma stantlarını gezme imkânı buldu; etkinlik kapsamında halka pilav ikramında bulunuldu.
Vali Sözer'in değerlendirmesi
Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer törende şu ifadeleri kullandı: "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Jandarma Teşkilatımızın 187’nci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun".
Etkinlik, jandarma ile toplum arasındaki bağları güçlendiren geleneksel bir kutlama olarak tamamlandı ve katılımcılara hem bilgi sunan hem de görsel açıdan zengin gösteriler sergilendi.
JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 187. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI