DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.847.571,81 -0,04%

İzmir'de 'Mukaddes Emanetler' Sergisi Açıldı — Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliği

İzmir'de Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında 'Mukaddes Emanetler' sergisi açıldı; kutsal emanetler İzmir İktisat Kongresi'nde 7 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Yayın Tarihi: 03.09.2025 14:34
Güncelleme Tarihi: 03.09.2025 15:41

İzmir'de 'Mukaddes Emanetler' Sergisi Açıldı — Mevlid-i Nebi Haftası Etkinliği

İzmir'de 'Mukaddes Emanetler' sergisi ziyarete açıldı

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen 'Mukaddes Emanetler' sergisi, İzmir Valiliği ve İzmir Milli Birlik Platformu işbirliğiyle, iş insanı Erol Güzel'in katkılarıyla İzmir İktisat Kongresi alanında ziyarete açıldı.

Sergide yer alan eserler

Sergide, Hazreti Muhammed'in Sakal-ı ve Saç-ı Şerifleri, Nal-ı Şerif, Kadem-i Şerif, Hücre-i Saadet Örtüsü, kabir toprağı ile Kabe örtüleri sergileniyor. Ayrıca İlk halife Hazreti Ebubekir'in Sakal-ı ve Saç-ı Şerifi, Abdülkadir Geylani'nin kabir örtüsü ve sarığı ile Hazreti Ali'nin Sarığı Şerifi ve Sancak-ı Şerifi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Organizasyonun amaç ve vurguları

İzmir Milli Birlik Platformu Başkan Yardımcısı Erkan Karagöz, AA muhabirine serginin İzmir'de ilk kez düzenlendiğini belirtti. Karagöz, "İzmir, kadim şehir İstanbul'dan yaklaşık 372 yıl evvel İslamiyet ile tanışmıştır. Dolayısıyla İzmir'in manevi atmosferi var. Ziyaretçilerin gelip sergi ve içeriğinin oluşturduğu atmosferi hissetmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçi izlenimleri

Sergiyi gezenlerden 76 yaşındaki Fatma Turanoğlu, "Sergi bana çok iyi geldi. Umreye gidecektim nasip olmadı, Allah burayı nasip etti. Mutluyum." dedi. Lise öğrencisi Esma Nur Onmaz ise serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek duygulu anlar yaşadığını ifade etti.

Ziyaret bilgisi

Sergi, ziyaretçilere açık olup 7 Eylül'e kadar gezilebilecek.

İzmir'de Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Mukaddes Emanetler" sergisi ziyarete açıldı. İzmir...

İzmir'de Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Mukaddes Emanetler" sergisi ziyarete açıldı. İzmir Valiliği ve İzmir Milli Birlik Platformunun işbirliğinde, iş insanı Erol Güzel'in katkısıyla İzmir İktisat Kongresi'nde açılan sergide, Hazreti Muhammed'in Sakal-ı ve Saç-ı Şerifleri, Nal-ı Şerif, Kadem-i Şerif, Hücre-i Saadet Örtüsü, kabir toprağı ile Kabe örtüleri yer alıyor. İlk halife Hazreti Ebubekir'in Sakal-ı ve Saç-ı Şerifi, Abdülkadir Geylani'nin kabir örtüsü ve sarığı ile Hazreti Ali'nin Sarığı Şerifi ve Sancak-ı Şerifi de bulunuyor.

İzmir'de Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Mukaddes Emanetler" sergisi ziyarete açıldı. İzmir...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı