
İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Efeler Yolu Gastronomi Günleri, bölgenin yerel lezzetlerini tanıtmak ve gastronomi kültürünü yaymak amacıyla gerçekleşti. Etkinlikte ünlü şefler, yazarlar ve gastronomi uzmanları, Ödemiş ve Tire ilçelerini ziyaret ederek yerel tatları değerlendirdi.
Gastronomi günlerinin etkinlik programı kapsamına, Efe ve zeybek temalı tanıtım çalışmaları ile ‘hayalet köy’ olarak bilinen Lübbey, Ödemiş, Birgi ve Tire'nin gezilmesi dahil edildi. Katılımcılara, coğrafi işaretli Töngül pide ve Ödemiş tulum peyniri gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra farklı yerel yemekler de sunuldu.
Etkinlik kapsamında Çakırağa Konağı'nda düzenlenen yemeğe katılan İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'in çeşitli coğrafi özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Elban, Efeler Yolu ile ilgili yapılan çalışmayı dünya kamuoyuna tanıtma hedefinde olduklarını belirtti. Ayrıca, İzmir'in iç bölgelerinin doğal yapısını koruyarak, hem mevcut nüfusun korunması hem de göç nedeniyle yaşanan kaybın tersine çevrilmesi için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.
Efeler Yolu Direktörü Prof. Dr. Özgür Özkaya ise Efeler Yolu'nun, önemli kültür yollarını birleştiren 513 kilometrelik bir rota olduğunu ifade etti. Bu projenin, bölgenin gastronomik ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına büyük katkı sağladığını ekledi.
İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Efeler Yolu Gastronomi Günleri kapsamında ünlü şefler, yazarlar ve gastronomi uzmanları Ödemiş ve Tire ilçelerini gezdi, yerel lezzetleri değerlendirdi.
İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Efeler Yolu Gastronomi Günleri kapsamında ünlü şefler, yazarlar ve gastronomi uzmanları Ödemiş ve Tire ilçelerini gezdi, yerel lezzetleri değerlendirdi.