İzmir'de 6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü İlk Kez Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü, İzmir'de tören, plaket takdimi, sergi, mevlid, fidan dikimi ve Türkiye'de bir ilk olan 'Genç Ofis' açılışıyla çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 14:33
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 14:37

İzmir'de 6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü İlk Kez Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

İzmir'de 6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü İlk Kez Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü, İzmir'de bu yıl ilk defa bir dizi program ve etkinlikle anıldı. Etkinliklerde, ceza infaz kurumlarının kamu güvenliği, rehabilitasyon ve topluma yeniden kazandırma alanındaki rolüne dikkat çekildi.

Tören Cumhuriyet Meydanı'nda Başladı

Program, İzmir Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "İlk kez kutlanan 6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü’nün tüm teşkilata hayırlı olmasını diliyorum. Görevlerini büyük bir fedakarlık ve sorumluluk bilinciyle yerine getiren tüm ceza infaz personelini tebrik ederim" dedi.

Yeldan, ceza infaz kurumlarının yalnızca hükümlü ve tutukluların barındırıldığı yerler olmadığını vurgulayarak, bu kurumların güvenlik, disiplin, eğitim, rehabilitasyon ve topluma yeniden kazandırma faaliyetlerinin birlikte yürütüldüğü kamu hizmeti alanları olduğunu belirtti. Konuşmasında görevleri sırasında şehit olan personel anıldı ve gazilere şükran sunuldu.

Törene, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ceza infaz kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aydoğan Sansak, Cumhuriyet Savcısı Metin Tokel, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Can Deveci, ceza infaz kurumu müdürleri ve çok sayıda ceza infaz kurumu personeli katıldı.

Törenin Adliye Aşaması: Film, Plaket ve Sergi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından program, İzmir Adliyesi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonu'nda devam etti. Burada ceza infaz kurumlarının faaliyetlerini tanıtan bir film gösterildi. Program kapsamında alanlarında üstün başarı gösteren 15 ceza infaz kurumu personeline plaket takdim edildi ve günün anısına aile fotoğrafı çekildi.

Daha sonra adliye protokol alanında, ceza infaz kurumlarında üretilen ürünlerin yer aldığı bir sergi gezildi. Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan ve heyeti, stantlarda sergilenen ürünler hakkında bilgi alarak ceza infaz ve koruma personeli ile bir araya geldi.

Buca Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Etkinlikler

Günün devamında program, İzmir Buca Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda sürdürüldü. Bu kapsamda şehit infaz ve koruma memurları adına Mevlid-i Şerif okutuldu ve katılımcılara aşure ikram edildi. Kurum bünyesinde oluşturulan meyve bahçesinin açılışı yapılarak fidan dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca Şehit Cengiz Yiğit Mesleki Müdahale Eğitim Salonununun açılışı gerçekleştirildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve 'Genç Ofis'

Cuma namazının ardından kutlama programları İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde devam etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında oluşturulan, Türkiye'de bir ilk olan 'Genç Ofis', düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vurgu ve Değerlendirme

Etkinliklerde öne çıkan vurgular, ceza infaz kurumlarının yalnızca barındırma işleviyle sınırlı olmadıkları; aynı zamanda güvenlik, rehabilitasyon ve topluma yeniden kazandırma faaliyetlerini eş zamanlı yürüttükleri ve bu hizmetlerin başarıya ulaşmasında personelin payının büyük olduğu yönünde oldu. Aynı zamanda törenler, teşkilat çalışanlarının fedakârlığının takdir edilmesine, şehit ve gazilerin anılmasına ve toplum nezdinde bu hizmetlerin görünürlüğünün artırılmasına hizmet etti.

PROGRAM, İZMİR CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULMASIYLA BAŞLADI.

PROGRAM, İZMİR CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULMASIYLA BAŞLADI.

PROGRAM, İZMİR CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULMASIYLA BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!