İzcilere afet hazırlığı öğretiliyor: Elazığ'da uygulamalı eğitim

Elazığ AFAD ekipleri, İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Merkezi'ndeki izcilere afet hazırlığı, bina güvenliği ve arama-kurtarma ekipmanlarını uygulamalı gösterdi.

Yayın Tarihi: 04.08.2026 13:41
Güncelleme Tarihi: 04.08.2026 13:41

İzcilere afet hazırlığı öğretiliyor: Elazığ'da uygulamalı eğitim

Elazığ'da izcilere yönelik afet farkındalığı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde bulunan izcilere yönelik kapsamlı bir afet farkındalık eğitimi gerçekleştirdi. Etkinliğin amacı, genç katılımcılarda afetlere karşı bilinç ve hazırlık kültürünü güçlendirmek olarak açıklandı.

Eğitimde ele alınan temel konular:

Eğitimde; afetlere hazırlığın önemi, yaşam çevresindeki risklerin tanımlanması, afet ve acil durum planı hazırlama, afet çantası düzenleme, afet anında doğru davranış biçimleri ve tahliye süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, ilk saatlerin önemi ve bina güvenliği konularına vurgu yapılarak pratik öneriler paylaşıldı.

Arama-kurtarma ekipmanları ve uygulamalı gösterim:

Katılımcılara arama ve kurtarma ekipmanları tanıtıldı ve ekipmanların kullanım alanları hakkında uygulamalı bilgiler verildi. Uygulamalı gösterimler, gençlerin ekipmanları tanıması ve doğru kullanım konusunda deneyim kazanması amacıyla planlandı.

Etkinlik boyunca hedef, izcilerin afet durumlarında hem kişisel hazırlıklarını artırmak hem de çevrelerindeki riskleri fark edebilen ve yardım sürecine bilinçli katkı sağlayabilecek bireyler olarak yetişmelerini desteklemek oldu. AFAD yetkilileri, bu tür eğitimlerin toplum genelinde hazırlık düzeyini yükseltmeye katkı sağladığını belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.