Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,29 -0,02%
EURO
35,11 0,04%
ALTIN
2.455 0,04%

İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: "Tek adamlığı kökleştirecek revizyona izin vermeyiz"

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, yeni anayasa tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 23:13
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 23:13

İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: "Tek adamlığı kökleştirecek revizyona izin vermeyiz"

İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in aday olmadığı kurultayda genel başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu, Habertürk'te gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un konuğu oldu. Dervişoğlu, kurultay süreci ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili önemli detayları paylaşırken, yeni anayasa tartışmaları hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurultay sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasi liderlerin kendisini tebrik ettiğini belirten Dervişoğlu, Akşener'in de tebriklerini ilettiğini ifade etti. Önümüzdeki Çarşamba günü genel başkanlık görevini devralacağını belirten Dervişoğlu, Ümit Özlale'nin istifasını değerlendirerek onurlu bir davranış sergilediğini söyledi.

iyi parti

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, "Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz." ifadesini kullandı. Parlamentarizm ile ilgili gelecek önerileri değerlendirebileceklerini belirten Dervişoğlu, ancak tek adam yönetimini pekiştirecek bir düzenlemeye karşı olduklarını vurguladı.

İYİ Parti'nin Türkiye'nin merkezinde kurulduğunu belirten Dervişoğlu, partinin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olduğunu ve siyasetin boşalan merkezine hizmet ettiğini ifade etti.

Dervişoğlu, TBMM içinden çıkacak bir hükümetin denge ve denetleme mekanizmasını güçlendirecek adımları destekleyebileceklerini de sözlerine ekledi.