İtalya Savunma Bakanı Crosetto: 'Rusya veya başka bir ülkenin saldırısına hazır değiliz'

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, ülkenin Rusya veya başka bir saldırıya hazır olmadığını ve savunma yatırımlarının son 20 yılda ihmal edildiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 15.09.2025 17:54
Güncelleme Tarihi: 15.09.2025 17:54

İtalya Savunma Bakanı Crosetto: 'Rusya veya başka bir ülkenin saldırısına hazır değiliz'

İtalya Savunma Bakanı Crosetto: 'Rusya veya başka bir ülkenin saldırısına hazır değiliz'

Toplantı ve açıklamanın özeti

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Roma'da İtalyan donanmasının eğitim gemisi Vespucci'nin dünya turuna ilişkin düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada ülkenin büyük bir saldırıya hazır olmadığını söyledi.

Bakan Crosetto'nun sözleri şu şekilde: 'Rus saldırısına veya başka bir ülkeden gelecek saldırıya hazır değiliz. Bunu uzun zamandır söylüyorum.'

Crosetto, savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, 'Bence bu ülkeyi, bir deli bize saldırmaya karar verirse kendini savunabilecek bir konuma getirme görevimiz var. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'den bahsetmiyorum, herhangi birinden bahsediyorum. Hazır değiliz çünkü son 20 yılda savunmaya daha fazla yatırım yapmadık ve bu nedenle 20 yıl, 1-2 yılda telafi edilemez.' ifadelerini kullandı.

Vurgulanan noktalar

Crosetto açıklamasında, savunma yatırımlarındaki 20 yıllık ihmalin ülkenin hazırlık düzeyini gerilettiğini ve bunun kısa sürede telafi edilemeyeceğini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı