İstanbul'da telefonla dolandırıcılık soruşturmasında 'hesapçı' tutuklandı

İstanbul'da telefonla dolandırıldığını bildiren D.K.'nin şikayeti üzerine yürütülen soruşturmada aracılık ettiği tespit edilen S.K. tutuklandı.

Yayın Tarihi: 25.09.2025 12:21
Güncelleme Tarihi: 25.09.2025 12:21

İstanbul'da telefonla dolandırıcılık soruşturmasında 'hesapçı' tutuklandı

İstanbul'da telefonla dolandırıcılık soruşturmasında 'hesapçı' tutuklandı

Soruşturma süreci ve tutuklama

Beşiktaş'ta yaşayan D.K. (45), 10 Eylül tarihinde polise başvurarak, kendisini arayan ve bankadan aradıklarını söyleyen kişilerin "Hesaplarınız şüpheli işlemlere karışmış" yönlendirmesiyle 6 milyon 25 bin lira dolandırıldığını bildirdi.

Başvuru üzerine çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paraların aktarıldığı hesaplar üzerinden bağlantı değerlendirdikleri dört şüpheliyi gözaltına aldı. Bu şüpheliler, 12 Eylül'de çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çalışmalarını sürdüren ekipler, şüphelilere aracılık ettiği belirlenen ve kamuoyunda "hesapçı" olarak adlandırılan S.K. (21)'yi gözaltına aldı. Emniyet ve savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Kolluk kayıtlarına göre S.K.'nin daha önce çeşitli suçlardan 2 kaydı bulunduğu tespit edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı