İstanbul'da Özel Eğitim Sınıfı Açılışı
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Kadırga İlkokulu'ndaki özel eğitim sınıfının açılışında, İstanbul’da eğitim olanaklarını artırma yönünde önemli açıklamalarda bulundu. Yentür, şehirdeki özel eğitim altyapısını değerlendirerek, "İstanbul'da 23 özel eğitim meslek okulu, 47 uygulama okulu ve 98 bağımsız özel eğitim okullumuz var. Özel eğitim yoluyla toplamda 82 bin öğrenciye hizmet veriyoruz," dedi.
Fırsat Eşitliği Vurgusu
Yentür, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için adım atmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, “Bu anlamda yeni bir sınıfı hayata geçirdik,” ifadesini kullandı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı olarak sosyal devlet anlayışıyla çocuklara fırsat eşitliği sağlama hedefinin başlıca öncelikleri arasında olduğunu belirtti.
Özel Eğitim Uygulamaları
İstanbul'da her gün 34 bin öğrenciyi evinden alıp özel eğitim okullarına getirdiklerini, öğle yemeklerini sağladıklarını ve akşamları tekrar evlerine bıraktıklarını vurgulayan Yentür, “Önemli olan bundan sonra çocuklarımızın hayata ve istihdama katılmasıdır,” diye ekledi. Yentür, sektörler arası işbirliklerinin bu süreçte büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Gülden Gül’ün Destekleri
İstanbul Valisi Davut Gül’ün eşi Gülden Gül de özel eğitim sınıflarının açılmasını desteklediğini ifade ederek, “İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 100 okulda özel eğitim sınıfı açmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu. Gül, sadece özel öğrenciler için değil, aileleri için de bu sınıfların büyük bir adım olduğunu vurguladı.
Özel eğitim öğrencilerine yönelik etkinliklerin planlandığını aktaran Gül, “Çocuklarının bizim de evladımız olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Hiçbir öğrencimizi gözden kaçırmak istemiyoruz,” ifadelerini kullandı.