İstanbul'da mesai çıkışı trafik yüzde 74'e çıktı; köprü ve tünel bağlantılarında yoğunluk sürüyor

İstanbul'da mesai çıkışı ve okulların sona ermesiyle trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 74'e yükseldi; köprüler, tünel bağlantıları ve ana arterlerde gecikmeler yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 26.09.2025 18:29
Güncelleme Tarihi: 26.09.2025 19:07

İstanbul'da mesai çıkışı trafik yüzde 74'e çıktı; köprü ve tünel bağlantılarında yoğunluk sürüyor

İstanbul'da mesai çıkışı trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

İstanbul'da haftanın son iş gününde mesainin bitmesi ve okulların dağılmasıyla birlikte bazı ana arter, cadde ve ara yollarda yoğun trafik oluştu. Sürücüler ve toplu taşıma kullanıcıları kent genelinde gecikmelerle karşılaşıyor.

Genel durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CepTrafik uygulaması verilerine göre kent genelinde trafik yoğunluğu %74 seviyesine çıktı. Avrupa Yakasında yoğunluk %78, Anadolu Yakasında ise %69 olarak ölçüldü.

Ana arterlerdeki tıkanıklıklar

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Kadıköy, Kartal, Pendik ve Tuzla arasında araçlar güçlükle ilerliyor. TEM Otoyolu Ankara istikametinde yoğunluk Acıbadem'den Ataşehir'e kadar uzanırken, Edirne istikametinde trafik Sancaktepe'den Ümraniye'ye kadar ağır seyrediyor.

Şile Otoyolu'nda Altunizade'den Ümraniye'ye kadar araçlar ağır ilerliyor. Bazı ana arterler, sahil yolları ve TEM Otoyolu bağlantı yollarında yoğunluk devam ediyor.

Köprüler, tünel ve bağlantı yolları

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Avrasya Tüneli ve buralara bağlanan yollarda araçlar güçlükle hareket ediyor. Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Avcılar, Yenibosna, Cevizlibağ, Haliç Köprüsü ve Mecidiyeköy bölgelerinde sürücüler ağır trafik yaşıyor.

Okmeydanı, Çağlayan ve Zincirlikuyu'da trafik akışı zaman zaman durma noktasına gelirken, Avcılar D-100 kara yolunda Edirne istikameti akıcı, Ankara istikameti ise yoğunluk gösteriyor.

TEM Otoyolu'nda Seyrantepe ile Hasdal arasında ve Kemerburgaz ayrımında da sürücüler güçlükle ilerliyor.

Toplu taşıma ve istasyonlardaki yoğunluk

Zeytinburnu, Cevizlibağ, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu başta olmak üzere toplu ulaşım istasyonlarında metrobüs, otobüs, metro ve tramvay kullanıcıları arasında yoğunluk gözleniyor. Bu durum, toplu taşıma akışını ve araç içi doluluk oranlarını artırıyor.

İBB'nin paylaştığı veriler ışığında, kent genelindeki trafik yoğunluğu ve kritik noktalar sürücüler için takip edilmesi gereken başlıca alanlar olarak öne çıkıyor.

 İstanbul'da haftanın son iş gününde mesainin bitmesiyle bazı ana arter, cadde ve ara yollarda...

İstanbul'da haftanın son iş gününde mesainin bitmesiyle bazı ana arter, cadde ve ara yollarda oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle araçlar güçlükle seyrediyor. Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Cevizlibağ'da sürücüler ağır seyrediyor.

 İstanbul'da haftanın son iş gününde mesainin bitmesiyle bazı ana arter, cadde ve ara yollarda...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı