İsrail, UNRWA Merkezini Tamamen Yıktı
İsrail, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Batı Şeria'daki merkezini tamamen imha etti. Bu aksiyon, İsrail Meclisi'nin Agans'ın bölgede faaliyetlerine son verilmesi yönündeki kararının ardından gerçekleşti.
Nihad Çavuş: "Merkez Artık Kullanılamaz Hale Geldi"
Nur Şems Kampı Halk Komitesi Başkanı Nihad Çavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ordusuna ait askeri buldozerler, kampta bulunan BM UNRWA merkezini yıktı. 200 metrekarelik bir alana kurulu olan bu merkez, yerel halkın ihtiyaçlarına yanıt veren bir yerdi." şeklinde konuştu.
Merkezin Önceki Saldırılarda Zarar Görmesi
Çavuş, UNRWA merkezinin daha önceki saldırılarda kısmen tahrip olduğuna dikkat çekerek, "Bugün işgalci İsrail ordusu merkezi tamamen yıktı," dedi. Merkezin, Nur Şems kampının yönetim işlevlerine ve sağlık hizmetlerine ev sahipliği yaptığını ekleyerek, "Artık bu merkez kullanılamaz hale geldi." ifadelerini kullandı.
Milyonlarca Filistinliye Yardımda Bulunan UNRWA Hedefte
Filistin haber ajansı WAFA, Nur Şems kampında UNRWA'ya ait 1536 çocuğun eğitim gördüğü iki okul ve çeşitli sağlık hizmetleri sunan bir merkez bulunduğunu bildirdi. İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze'ye yönelik saldırılarıyla eş zamanlı olarak UNRWA'ya karşı başlatılan karalama kampanyası da dikkat çekici. Tel Aviv yönetimi, Gazze'de 12 bin çalışanı bulunan ajans ile ilgili bazı çalışanlarını hedef alarak, Ajansın kapatılması gerektiğini savunuyor.
İsrail, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs, Lübnan ve Ürdün'deki mültecilere yardım sağlayan UNRWA'nın kapatılması için kampanya yürütmeyi sürdürüyor. Bu ajans, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanlarında yaklaşık 30 bin Filistinli ile birlikte çalışıyor.