İsrail Devlet Televizyonu KAN, ordunun gece boyunca gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine bu sabah itibarıyla kara saldırılarının başlatıldığını bildirdi.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, X hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze Şeridi'nde ateşkesi bozarak saldırıları genişlettiklerini duyurdu. Saldırıların bu sabahtan itibaren genişletilmesiyle, Gazze'de daha fazla toprak işgal etmeyi hedeflediklerini belirten Katz, bu alanların İsrail'in 'güvenlik bölgesi'ne dahil edileceğini savundu.
Katz, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların Hamas ve Gazze halkı üzerindeki baskıyı arttıracağını ifade etti. Ayrıca, işgalin genişletilmesi hazırlıkları kapsamında Güney Komutanlığı'na konuşlandırılan 36. Tümen'in, zırhlı araçlar ve tanklarla birlikte Gazze'nin güneyine girdiği kaydedildi.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre, saldırıların yeniden başlamasıyla çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 1042'den fazla Filistinli hayatını kaybetti ve 2 bin 542'den fazla kişi yaralandı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 50 bin 399'a, yaralı sayısı ise 114 bin 583'e yükseldi.