İsrail’in Lübnan Saldırıları Devam Ediyor
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ın güneyindeki kara saldırılarıyla Hizbullah'ı yok ettiklerini açıkladı. Bakanlığın yaptığı açıklamada, Gallant, 98. Tümen Komutanı ve diğer üst düzey yetkililerle birlikte bölgedeki durumu değerlendirerek, ordunun Lübnan sınırındaki operasyonlarının önemine vurgu yaptı.
Hedef: Hizbullah’ın Altyapısını Ortadan Kaldırmak
Gallant, İsrail askerlerine hitaben yaptığı konuşmada, "Sadece düşmanı (Hizbullah) yenmiyoruz, aynı zamanda tünelleri, cephanelikleri ve saldırı altyapılarını imha ederek onları yok ediyoruz" diyerek, İsrail ordusunun bölgedeki görevlerini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.
Lübnan'daki Çatışmalarda Kaybedilen Canlar
İsrail'in 8 Ekim 2023'te başlayan ve şiddetlenen saldırıları sonucunda, Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 448 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 11 bin 472 kişi yaralandı.
Yerinden Edilen Kişilerin Sayısı Artıyor
İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan’da 100 binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilenlerden 461 binin fazlasının Suriye’ye geçtiğini bildirdi.
Hizbullah’ın Tepkisi
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında bazı kayıplar vermişken, Hizbullah da buna roket ve füzelerle misillemelerde bulunarak karşılık verdi. Ancak, bu saldırılarda İsrail tarafında büyük bir hasar rapor edilmedi.
Lübnan'daki devam eden çatışmaların merkezi olan bu bölgede tansiyonu düşürmek için uluslararası ortamda ne gibi gelişmeler olacağı merakla bekleniyor.