DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,18 0%
ALTIN
5.985,96 -0,46%
BITCOIN
3.771.401,66 -3,89%

İsrail, Rimini'deki TTG Turizm Fuarından Çıkarıldı

Rimini'de ekim ayındaki TTG turizm fuarına İsrail'in stant açmasına izin verilmeyeceği, IEG'nin yerel yöneticilerin talepleri doğrultusunda karar aldığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 21.09.2025 14:24
Güncelleme Tarihi: 21.09.2025 14:24

İsrail, Rimini'deki TTG Turizm Fuarından Çıkarıldı

İsrail'in Rimini'deki TTG Fuarından Çıkarılması

İtalya'nın Rimini kentinde 8-10 Ekim tarihlerinde düzenlenecek TTG Seyahat Deneyimi Fuarı'nda, İsrail'in stant açmasına izin verilmeyeceği açıklandı. Karar, fuarı düzenleyen İtalyan Sergi Grubu (IEG) tarafından alındı.

Gerekçe ve yerel yetkililerin talepleri

IEG'nin aldığı karar, Rimini Belediye Başkanı Jamil Sadegholvaad ile Emilia-Romagna Bölgesel Yönetim Başkanı Michele de Pascale'in Gazze'deki saldırılar nedeniyle İsrail’in fuara katılmasına karşı çıkan mektupları doğrultusunda verildi. Sadegholvaad ve De Pascale, 18 Eylül'de fuar yönetimine yazdıkları mektupta İsrail standının fuarda bulunmasının yeniden değerlendirilmesini talep etmişti.

Belediye başkanı Sadegholvaad mektubunda, "Bugünün savaş, terör ve ölüm mekanlarını tatil destinasyonları olarak önermenin etik ve ahlaki açıdan kabul edilebilir olduğuna gerçekten inanmıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Tepkiler

İtalya Turizm Bakanı Daniela Santanche, fuar yönetiminin bu kararına şaşkınlıkla yaklaştığını belirtti. Ana muhalefetteki Demokratik Parti (PD) lideri Elly Schlein ise yerel yönetimlerin, hükümetin henüz yapmadığı şeyleri yaptığına dikkat çekti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria ve Gazze'deki savaş suçlarını durdurmaya yönelik adımlar atması gerektiğini savundu.

Etki ve değerlendirme

Bu kararla birlikte İsrail, turizm sektörünün önde gelen etkinliklerinden biri olan TTG Fuarı'ndan dışlanmış oldu. Gelişme, fuar organizatörleri, yerel yönetimler ve merkezi hükümet arasındaki yetki, etik ve politik sorumluluk tartışmalarını yeniden gündeme taşıyor. Sektör paydaşları ve uluslararası katılımcılar, kararın fuarın itibarı ve katılımcı profili üzerindeki yansımalarını izlemeye devam edecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı