DOLAR
36,11 0,01%
EURO
37,66 -0,36%
ALTIN
3.374,99 -0,27%
BITCOIN
3.531.573,98 -0,77%

İsrail Ordusu, Tubas Kentinde 60 Filistinli Aileyi Zorla Evlerinden Çıkardı

İsrail ordusu, işgal altındaki Tubas kentinde 60 Filistinli aileyi zorla evlerinden çıkardı ve insani yardımları engelledi.

Yayın Tarihi: 04.02.2025 17:18
Güncelleme Tarihi: 04.02.2025 17:18

İsrail Ordusu, Tubas Kentinde 60 Filistinli Aileyi Zorla Evlerinden Çıkardı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da sürdürdüğü saldırılar kapsamında, Tubas kentinde 60 Filistinli aileyi evlerinden zorla çıkardı. Son iki haftadır artan askeri faaliyetlerle dikkat çeken bölgedeki gelişmeler, uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından çekilen endişelere yol açıyor.

Tubas Valisi Ahmet Esat, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Tubas kentine takviye birlikler gönderdiğini ve Tammun beldesindeki bazı mahalleleri kuşattığını bildirdi. Vali Esat, Faria Mülteci Kampı üzerindeki kuşatmanın da güçlendirildiğini belirtti.

Vali, kentteki durumun kritik olduğunu ifade ederek, İsrail ordusunun insansız hava araçları (İHA) desteğiyle baskınlar, aramalar ve gözaltılar gerçekleştirdiğini vurguladı. Bu baskınlar, yerel halkın hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlamakta.

Esat ayrıca, İsrail ordusunun kuşatmadaki Filistinlilerin gıda ve ilaç ulaşımını engellediğini, insani yardım koridoru açmayı reddettiğini kaydetti. Bu süreçte, Faria Mülteci Kampı ve Tammun beldesindeki 60 evin Filistinli ailelere tahliye ettirilerek askeri kışlalara dönüştürüldüğünü aktardı.

Uluslararası yardım kuruluşlarına, kuşatma altındaki hastalara ulaşmaları için çağrıda bulunan Esat, belirli bölgelerde elektrik ve suyun kesildiğini açıkladı. Ayrıca, İsrail ordusunun altyapıyı tahrip etme çabalarına dair kaygılarını dile getiren Esat, halka ait mülkler ve tarım arazilerine de zarar verildiğini vurguladı.

Öte yandan, İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik saldırıları, 19 Ocak'ta Gazze'de varılan ateşkesin ardından hız kazandı. 21 Ocak'ta Cenin kentine yönelen saldırılar, daha sonra 27 Ocak'ta Tulkerim'e taşındı. Bu saldırılar sırasında ulaşım, su, elektrik ve iletişim altyapısına ciddi zararlar verildiği ve bölgedeki evlerin yıkıldığı kaydedildi.