İsrail Ordusu, 310. Günde Gazze'ye Saldırıyor
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, savaşın 310. gününde hız kesmeden devam ediyor. Filistin haber ajansı WAFA'nın verdiği bilgilere göre, özellikle Han Yunus'un kuzeyine düzenlenen hava saldırılarında iki büyük bina hedef alındı ve 5 kişi yaralandı.
Airliftlerin Ve Bombardımanların Hedefleri
Han Yunus'un yanı sıra Karara, Zenne ve Beni Suheyla beldeleri de hava bombardımanına maruz kaldı. Refah kentinin batısındaki konutlar bombalanırken, Gazze'nin kuzey bölgeleri de yoğun topçu ateşine tutuldu.
Sivil Altyapıya Yönelik Zararlar
Gazze kentinin Tel El-Heva ve Zeytun bölgelerindeki evler, ağır silahların hedefi olurken, Şüheda kavşağı çevresinden patlama ve çatışma sesleri yükseldi. Şatı Mülteci Kampı ve Balıkçılar Limanı da İsrail kuvvetleri tarafından bombardımana tutuldu. Ayrıca, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat ve El-Bureyc Mülteci Kampları da bombardıman altında kalırken, Deyr El-Balah'ta bir genç kız, İsrail insansız hava aracından açılan ateş sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
İşgal ve Sivil Kayıplar
İsrail'in Gazze'ye yönelik işgalleri 7 Ekim 2023'te başlayan çatışmalarla hızlandı. Hamas, bu tarihte Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık vererek kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail, o tarihten bu yana 1200 askerinin öldüğünü, 5000'den fazla kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Filistin tarafında ise 39,790 kişi hayatını kaybederken, 92,002 kişi yaralanmış durumda.
İnsani Ara ve Sonuçları
24 Kasım 2023’de insani bir ara verilirken, 81 İsrailli ve 240 Filistinli karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam ediyor. Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 620 Filistinli, İsrail askerlerinin ve yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını yitirdi.