İsrail ordusu Gazze'de Tel el-Heva'daki 15 katlı 'Es-Susi' binasını yerle bir etti
Gazze'de işgal planı kapsamında çok katlı yapılar hedef alınıyor
İsrail ordusu, Gazze kentini işgal planını devreye sokmasının ardından kentin güneybatısındaki Tel el-Heva semtinde bulunan çok katlı bir binayı daha tahrip etti.
İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında, 15 katlı ve 60 dairelik "Es-Susi" binası bombalandı. Bölgedeki AA muhabiri saldırının ardından binanın, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) karargâhına yakın, Sina Caddesi üzerinde bulunduğunu bildirdi.
Görgü tanıkları, İsrail'in Gazze'deki "Er-Ru'ya" ve "Es-Susi" isimli kulelere yönelik saldırı tehdidinin ardından bölgedeki Filistinli ailelerin eşyalarını pencerelerden dışarı attığını aktardı. Ordu, kent içindeki söz konusu çok katlı binalara yönelik tehditlerde bulunmuştu.
Haberde, ordunun bir önceki gün Gazze kentinin batısında, yerinden edilen yüzlerce kişinin bulunduğu bildirilen "Müşteha" isimli çok katlı binayı da vurduğu belirtildi.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ise saldırıdan önce yaptığı açıklamada Gazze kentinde "cehennemin kapıları açıldı" ifadelerini kullanarak kentin işgali için saldırıların şiddetlendirileceği tehdidinde bulundu.
Bu gelişmeler, çok katlı yapıların hedef alınmasının Gazze'deki askeri operasyonların önemli bir parçası haline geldiğine işaret ediyor; söz konusu uygulamanın yerinden edilme ve insani etkileri üzerinde belirgin sonuçlar doğurduğu görülüyor.